22 Haziran 2018 Cuma

 KETEN TOHUMLU KRAKER


''Endişelenmek aptalca bir şey; yağmurun yağmasını elinizde şemsiyeyle ve dolanıp durarak beklemek gibi bir durum.’’

Diyelim ki yağmur yağdı, o zaman gök kuşağını arayın🌈, hava karardığında da yıldızları…🌟

Çünkü, Mevlana’nın dediği gibi '' Ayağınıza batan dikenler gülün habercisidir’’
Çünkü, karanlığın en zifiri hali sabaha gebedir.

Yağan yağmurlar arınmamıza, karanlık gecelerse dinginliğimize vesile olsun, ama sonu hep aydınlık olsun...🙏

Sakın boşu boşuna şemsiyeyi açmayın, sakın ıslanmaktan ya da geceden de korkmayın, yürüdüğünüz yollardaki dikenleri iyi takip edin olur mu😌
Sevgiyle  kalın efendim…💕

Bugünkü tarifimizse canı kıtır kıtır birşeyleri şöyle güzel bir dip sosa batırıp batırıp yamek isteyenlere gelsin:Yapılışı son derece basit ve pratik           
 KETEN TOHUMLU KRAKER

Glutensiz, sütsüz, yumurtasız,şekersiz, paleo, vegan veee İçerdikleri Omega3 yağ asitleri, lifler, B12 vitaminleriyle iki bomba besinin bir araya gelip böyle keyifli bir atıştırmalık  oluşturması harika bence😋. Yoğurtlu sosla da yemeye doyamadım doğrusu. Pardon 3-4 taneden sonra doyduğum için üzüldüm demeliydim sanırım🙈

İçindekiler:
  • 1 su bardağı öğütülmüş keten tohumu ( veya yarım keten tohumu, yarım badem unu)
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1/2  su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 çay kaşığı arzu ettiğiniz baharatlar (1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1,5 çay kaşığı kekik kullandım- hatta kekik miktarını daha da arttırabilirsiniz. Hem çok yakışıyor hem de çok faydalı)

Yapılışı:
  • Tüm kuru malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Suyu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur oluşturun.
  • Bu hamuru pişirme kağıdının üstüne koyup, üzerine ikinci bir pişirme kağıdı serdikten sonra merdaneyle incecik açın.
  • Kalınlığı 5mm’den fazla olmasın.
  • Hamuru açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını kaldırın ve açtığınız kısmı kağıdıyla birlikte pişireceğiniz tepsiye aktarın.
  • İstediğiniz şekilde kesin.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-30 dak arası, arada yanmadıklarını kontrol ederek pişirin.

Afiyet olsun…
*Bu arada hava almayan bir kapta 15 gün saklanabileceğini de hatırlatmalıyım.
*Keten tohumunu evde öğütmenizi öneririm ve bayat olmamasına özen gösterin.

Kaynak: nourısheveryday.com
Bazı değişikliklerle beraber Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder