YOĞURTLU RUS ÇORBASI- OKROSHKA
''Food exists specifically to
energize, heal, repeair, and uplift us. Every bite you take is a powerful
oppurtınıty to create health or promote disease.''
Dr Mark Hyman
''Gıdalar, özellikle enerji vermek, iyileştirmek, onarmak, ve
bizi canlandırmak için vardır. Aldığınız her lokma sağlığınızı oluşturmak için
güçlü bir fırsat ya da hastalığa katkıdır!!''
Besleyici yönüyle zirve, her lokması son derce sağlıklı, ve serin
haliyle de ideal bir yaz çorbası var
bugünkü menümüzde. Mineral, protein, vitamin, ne isterseniz yaani…Sıcaklardan
bunalıp, serin ama doyurucu bir şeyler aradığımızda imdadımıza yetişecek
türden. Bir Rus çorbası olan ’’ Okroshka’’nın tarifini dünya tatlısı Kırgız yardımcımdan almıştım. Bu vesileyle ona
buradan kucak dolusu sevgiler😍😘
Sağlıcakla ve sevgiyle kalın efendim…💕
- 300 gr az yağlı pişmiş et (Ben kuzu eti kullandım) -Sosis ve füme et versiyonları da var ama işlenmiş etleri tercih etmeyelim-
- 3 adet haşlanmış ve küp küp doğranmış yumurta
- 4 adet küp küp doğranmış salatalık
- 2 orta boy haşlanmış ve doğranmış patates
- 4 adet doğranmış minik turp
- Yarım demet doğranmış dere otu
- 4 dal doğranmış taze (yeşil) soğan
- 1 litre kefir (kıvamı çok ince olmasın) veya ayran- ben ayran kullandım
- 1 şişe maden suyu (koymayabilirsiniz) – ben maden suyu olmadan tadını daha çok sevdim
- Tuz
- 2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu ( bu tamamen benim katkım, kullanmayabilirsiniz- ama çok yakıştı söyleyeyim )
- Tüm malzemeyi bir araya getirip bir süre buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder