25 Haziran 2018 Pazartesi


HEALİNG LEAKY GUT 3

Today, I go  on bringing out the rest of Dr. Axe’s healing leaky gut protocol on my last imformation post. You can read the second one of ''the 4-step treatment plan’’.
I hope it'll help your healing process...

Bugün Dr Axe’ ın geçirgen bağırsak tedavisiyle ilgili tedavi protokolü yazı dizisine üçüncü bölümüyle devam ediyorum. 4 Basamaklı tedavi planının ikincisini yayınlıyorum.
Sağlığınıza vesile olması ümidiyle, sevgiyle kalın efendim…💕
  • 2-Bağırsaklara zarar veren yiyecekler yerine bağırsak iyileştirici gıdalar koyun.


Eğer geçirgen bağırsak sendromundan muzdaripseniz, geçirgen bağırsaklar için doğru bir diyet uygulamanın zamanı geldi de geçiyor demektir. Böyle bir diyet iyileşmeyi destekleyici gıdalar içerir, çünkü sindirimleri kolaydır ve ince bağırsak onarımına yardımzı olur.
Geçirgen bağırsak diyeti gıda listesi aşağıdaki gibidir;

KEMİK SUYU
Kemik suyu tahrip olmuş hücre duvarlarınızı iyileştirecek kolajen, aminoasit, prolin ve glisin içerir. Hastalarımın büyük bir kısmına geçirgen bağırsak ve bağışıklık rahatızlıklarını  tedavi etmede yardımcı olması için 3 günlük kemik suyu diyeti uyguladım.

KÜLTÜRLENMİŞ ÇİĞ SÜT ÜRÜNLERİ
Geçirgen bağırsağı iyileştirmede yardımcı olan probiyotik ve kısa zincirli yağ asitleri içerir. Kefir, yoğurt, amasai (probiyotik içecek), tereyağı ve çiğ peynir en iyi probiyotik gıdalardan bazılarıdır.

FERMENTE SEBZELER
İnce bağırsak pH ını dengeleyen ve bağırsakları destekleyen probiyotik ve organik asitler içerir. Lahana turşusu, kimchi ve kuass (fermente içecek) mükemmel kaynaklardır.

HİNDİSTAN CEVİZİ ÜRÜNLERİ
Tüm Hindistan cevizi ürünleri özellikle bağırsaklarınız için çok iyidir. Hindistan cevizindeki orta zincirli yağ asitlerinin sindirimi diğer yağlardan daha kolaydır ve bu yüzden geçirgen bağırsaklarda çok işe yarar.Ayrıca Hindistan cevizi kefiri sindirim sisteminizi destekleyen probiyotikler içerir.

FİLİZLENMİŞ TOHUMLAR
Filizlenmiş chia tohumu, keten tohumu ve kenevir tohumu çok iyi lif kaynaklarıdır ve bu gıdalar faydalı bakteri gelişimini destekler. Fakat geçirgen bağırsak durumunuz ciddiyse lif ihtiyacınızı buharda pişmiş sebzelerden ve meyvelerden almaya başlamanız gerekebilir.

SAĞLIKLI YAĞLAR
Yumurta sarısı, avokado, sade yağ ve Hindistan cevizi yağı gibi yağları makul oranda tüketmek bağırsağı rahatlatır ve iyileşme sürecine katkıda bulınur.

OMEGA 3 YAĞLAR
Doğal ortamında otla beslenmiş dana, kuzu, ve doğal ortamında avlanmış  somon gibi balıklar anti- inflamatuar besinlerdir ve zarar görmüş bağırsağa faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder