13 Haziran 2018 Çarşamba


AVOKADO VE ÇİKOLATALI MOUSSE


''Unutmayın, her yemek yiyip birşeyler  içtiğinizde ya tiroid hastalığınızı besliyor ya da onunla savaşıyorsunuz''

Elbetteki savaşıcaz, pes etmek yok. Bu yüzden temiz ve doğru beslenme diyoruz.🍐🍒🍃

Tıpkı Hindistan cevizi gibi faydalarından dolayı avokadolu tarifleri de sık uygulamaya ve paylaşmaya çalışıyorum. Daha öncede paylaştığım gibi içerdiği 25 vitamin ve minerali ve anti enflamatuar oluşuyla avokado son derce değerli bir besindir. Avokadonun bugünkü hali ise ÇİKOLATALI MOUSSE…

Bu pratik, hafif ve son derece lezzetli tatlıyla baş başa bırakıyorum sizi , sevgiyle kalın efendim…💕

Bu arada küçük bir ip ucu👉 Olgun avokadonun besin değerinden en iyi şekilde yararlanmak için kabuğunu tıpkı muz kabuğu soyar gibi soymalıyız.

İçindekiler:
  •  2 büyük boy, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve olgun avokado
  • 1/3 su bardağı bal
  • ½ su bardağı ham kakao
  • ¼ su bardağı badem sütü veya Hindistan cevizi sütü veya ikisinin karışımı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (olmayadabilir)

Yapılışı:
  • Tüm malzemeyi blendırda karıştırın
  • Servis yapıp buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  • Bitter çikolata rendesi veya Hindistan cevizi kremasıyla ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder