6 Aralık 2018 Perşembe

KOLAY MARİNASYONLU PANCAR




Mutlu bir hayat düşüncelerinizin ve hayallerinizin kalitesine bağlıdır. Düşüncelerinizin ve hayallerinizin en iyi kullanım şekli üretmektir. En kötüsü ise kaygıdır!!😣
Bu yüzden zihninizin size hileli oyunlar oynamasına müsaade etmeyin. Aşırı düşünme ve kaygı gereksiz acıların en büyük sebeplerindendir.
Güzel hayaller kurun, boşverin ve anı kucaklayın.
Sıkıntılar mı? Kaçarı yok mücadelesi verilecektir zaten, Einstein’ın dediği gibi zorlukların ortasında fırsatların yattığını da sakın unutmayın😌
Mutlulukla ve sevgiyle kalın efendim…💕

Veee bugünkü tarifimizin kahramanı Kırmızı pancar.
Kırmızı pancarla aranız nasıldır bilmiyorum ama ben bayılırım😋. Hatta çok az haşlayıp öylece sade yemeyi çoook seviyorum bu antioksidanlardan zengin sebzeyi. Antienflamatuar içeriğe de sahip olan pancar detoksifikasyon için ideal olan betalain pigmentler barındırır.
Peki ya rengi? Eeennn sevdiğim…😍 

Buyrun tarifi:

İçindekiler:
  • 3 su bardağı haşlanıp doğranmış kırmızı pancar
  • 2  çok küçük ve ince doğranmış kırmızı soğan
  • 1tatlı kaşığı deniz tuzu
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/3 su bardağı doğal elma sirkesi
  • 1/2 su bardağı su

Yapılışı:
  • Pancarları buharda yumuşayana kadar haşlayın. Besin değerini kaybetmemesi adına 15 dk dan fazla önerilmiyor. Arzu ederseniz fırında da pişirebilirsiniz. O zaman 1 saat kadar sürer.
  • Soyup doğradığınız pancarları bir kenara alın.
  • Bir sos tenceresine bal hariç diğer malzemelerin hepsini koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk kısık ateşte pişirin.
  • En son balı katıp karıştırdıktan sonra, bu sosu pancarların üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Kapalı bir kapta en az 3 saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.
  • Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun…

Dinnerwasdelish.com
Çeviri: Peyruze Ensari



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder