3 Aralık 2018 Pazartesi



ASHWAGANDHA'NIN BEYİN, TİROİD VE HATTA KASLARA 11 FAYDASI!




Ashwagandhanın tiroid hastalarına iyi geldiği yönünde çok yayın okudum. Bu yayınlardan biri de tiroid hastalarıyla   oldukça tecrübesi olan dr Josh Axe’ın makalesiydi. Farkındalık yaratmak adına küçük bir alıntıyı çevirip paylaşmayı uygun gördüm.

''ASHWAGANDHA’ NIN TİROİD FONKİYONLARINA FAYDALARI

Ashwagandha 2500 yıldan fazla bir süredir Ayuverdik tıpta kullanılan adaptojenik bir bitkidir. Aslında en çok kullanılan ve üzerinde en kapsamlı araştırma yapılan adaptojenik bitkidir. 

Ashwagandha’ya bir sürü faydalarından sadece birkaçı olan tiroid düzenleyici, nöroprotektif,aksiyete giderici,antidepresan ve antienflematuar içeriğinden dolayı değer verilmiş.

ASHWAGANDHA'NIN 11 FAYDASI (*Sadece Tiroid ile igili olan ilk maddesinden alıntı)

1- Ashwagandha Tiroid Fonksiyonlarını Geliştirir.

Ashwaghandanın haşimato veya az çalışan tiroid teşhisi konulmuş kişilerde mevcut tembel tiroidi desteklediği görülmüştür.

Ashwagandha milyonlarcasının farkında bile olmadan tiroid problemleriyle mücadele etmekte olan insanlara beklediği çözümü sunabilir.

2017 de Journal of Alternative and Complementary Medicine’da yayınlanan pilot bir çalışmada klinik belirtiler vermeyen hipotiroidizm teşhisi konulmuş hastalara katkısı değerlendirildi.
Katılan 50 kişide tiroid düzensizliği mevcuttu ancak tiroid bozukluğuna dair net semptomlar gözükmüyordu.
8 haftalık sürede, tedavi edilen gurup günlük 600 mg ashwagandha kökü özü aldı, ve kontrol gurubu da placebo olarak nişasta aldı.
Araştırmacılar,placebo verilen gurupla kıyaslandığında ashwagandhanın TSH, T4 seviyelerini bariz bir şekilde  düzelttiğini  gördüler.
Ashwagandhanın hipotiroidi hastalarının tiroid değerlerinin düzelmesi veya normalleşmesinde faydalı olacağı sonucuna varıldı''
*Çevirmen notu

https://draxe.com/ashwagandha-benifits/
Çeviri:Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder