BAHARATLI BAL KABAĞI PÜRESİ
Mücadeleleriniz nedir bilemem ama ,siz örselendikçe o
yumuşak kalbinizi ve samimiyetinizi koruyabiliyorsanız sizi temin ederim aslında
sandığınızdan çok daha cesur ve güçlü birisiniz.
''Zorlu bir dünyada, yumuşak bir kalbe sahip olmak zayıflık
değil cesarettir.''
Katherine Henson
Sevgiyle kalın efendim…💕
Bugün,kendisi de içindeki baharatlar da sağlıklı ve son
derece lezzetli bir tarifle burdayım 😋. Canınız tatlı istediğinde öylece kaşık
kaşık yiyebileceğniz gibi, bal kabağı turtası ve muffinlerde de kullanabilir,
pankeklerinize sos yapabilir ya da cupcake
için harika bir frosting alternatifi oluşturabilirsiniz. Havuçlu keklere de çok
yakışır benden söylemesi.😉
Dilerseniz sade bırakıp küçük miktarlarda buzdolabı
poşetlerine koyup, buzlukta da dondurabilirsiniz.Tuzlu yemekleriniz içinde gerekebilir sonuçta. Bu arada sadesinden bir
bardak ayırın derim, çünkü nefis bir brownie tarifi de gelecek sonraki
paylaşımlarımda😌
İçindekiler:
- 1 kg kadar soyulup dilimlenmiş balkabağı
- Birer çay kaşığı öğütülmüş tarçın, muskat, zencefil, karanfil, kakule (Dmak tadınıza göre tarçın miktarını arttırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
- 1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu ya da istediğiniz bir tatlandırıcı (Miktarı damak tadınıza kalmış, hiç kullanmayabilirsiniz de)
Yapılışı:
- Soyulup dilimlenmiş bal kabaklarını buharda 45 dk kadar haşladıktan sonra tüm malzemeyi robotta güzelce çekin.
- Kıvamını daha akışkan istiyorsanız biraz su ekleyebilirsiniz.
- (Kabakları buharda pişiremem derseniz, kabuklarıyla karpuz gibi boyuna dilimlediğiniz kabakları kabukları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizip, 1 saat kadar pşirebilirsiniz.)
Püreniz hazır, afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder