VİŞNELİ BADEM CRUMBLE
"Yargılamadan dinlediğiniz,
Önyargısız konuştuğunuz,
Adlandırmadan yardım ettiğiniz
&
Koşulsuz sevdiğiniz için
TEŞEKKÜR
EDERİM…"
Mutlu bir hafta sonu diliyorum, koşulsuz sevgiyle kalın efendim…💓
Yulafsız da crumble oluyormuş🍒😉
Hazırlanışı oldukça pratik bu crumble gerçekten çok başarılı
oldu😀😋👌 Vegan formu için tereyeğı yerine Hindistan cevizi yağını iki kaşığa
çıkarabilirsiniz. Yanına veya üzerine dondurmayla ya da hindistancevizi
kaymağıyla da ikram edebilirsiniz.
İçindekiler:
Vişneli karışım:
- 2 cup çekirdekleri ayıklanmış vişne (tepeleme)
- 1,5 yemek kaşığı hurma özü (veya istediğiniz başka bir tatlandırıcı)
- 1 kaşık (dolu dolu) tapyoka unu
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığının ucuyla öğütülmüş karanfil
- 1 çimdik tuz
Crumble Hamuru:
- 1/2 +1/4 cup badem unu
- 1/3 cup tapyoka unu (tepeleme)
- 1/4 cup file badem (ya da çiğ bademi sıcak suda bekletip doyduktan sonra doğrayabilirsiniz)
- 3-4 adet kabuklu tüm ceviz ( soyup doğrayın)
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı katı haliyle tereyağı (veya yine h.c yağı)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı
- 1 yemek kaşığı hurma özü
Yapılışı:
- Çekirdekleri çıkarılmış vişnelere karışım malzemelerinin tümünü ekleyip 20 cm çapında bir döküm tavaya alın.
- Ocakta vişneler kaynama aşamasına gelene kadar tavanın ısınmasını sağlayın.
- Crumble hamuru için malzemeleri karıştırıp, hamuru buzdolabında 5-10 dakika bekletin.
- Dolaptan çıkardığınız hamurları tavadaki vişnenin üzerine elinizle parçalar kopararak dağıtın.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında vişneler tıkırdayana ve hamuru kahverengileşene kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakika. Dikkat edin yanmasın, malum badem çabuk kavrulur!
- Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder