11 Temmuz 2020 Cumartesi



VİŞNELİ  BADEM CRUMBLE




"Yargılamadan dinlediğiniz,
Önyargısız konuştuğunuz,
Adlandırmadan yardım ettiğiniz
                &
Koşulsuz sevdiğiniz için
TEŞEKKÜR EDERİM…"


Mutlu bir hafta sonu diliyorum, koşulsuz sevgiyle kalın efendim…💓

Yulafsız da crumble oluyormuş🍒😉
Hazırlanışı oldukça pratik bu crumble gerçekten çok başarılı oldu😀😋👌 Vegan formu için tereyeğı yerine Hindistan cevizi yağını iki kaşığa çıkarabilirsiniz. Yanına veya üzerine dondurmayla ya da hindistancevizi kaymağıyla da ikram edebilirsiniz.

İçindekiler:
Vişneli karışım:
  • 2 cup çekirdekleri ayıklanmış vişne (tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı hurma özü (veya istediğiniz başka bir tatlandırıcı)
  • 1 kaşık (dolu dolu) tapyoka unu
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığının ucuyla  öğütülmüş karanfil
  • 1 çimdik tuz
  •  

Crumble Hamuru:
  • 1/2 +1/4 cup badem unu
  • 1/3 cup tapyoka unu (tepeleme)
  • 1/4 cup file badem (ya da çiğ bademi sıcak suda bekletip doyduktan sonra doğrayabilirsiniz)
  • 3-4 adet kabuklu tüm ceviz ( soyup doğrayın)
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı katı haliyle tereyağı (veya yine h.c yağı)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı
  • 1 yemek kaşığı hurma özü


Yapılışı:
  • Çekirdekleri çıkarılmış vişnelere karışım malzemelerinin tümünü ekleyip 20 cm çapında bir döküm tavaya alın.
  • Ocakta vişneler kaynama aşamasına gelene kadar tavanın ısınmasını sağlayın.
  • Crumble hamuru için malzemeleri karıştırıp, hamuru buzdolabında 5-10 dakika bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız hamurları tavadaki vişnenin üzerine elinizle parçalar kopararak dağıtın.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında vişneler tıkırdayana ve hamuru kahverengileşene kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakika. Dikkat edin yanmasın, malum badem çabuk kavrulur!
  • Ilıdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder