30 Temmuz 2020 Perşembe

NANELİ ÇİKOLATA BİSKÜVİ



Allahım, bayramın hürmetine;
Sevdiklerimizi ve tüm insanlığı şu kolgezen salgından koru, bir an önce şifa ve selamet ver...
Gelecek bayramlarımızı, bayram gibi kutlamayı nasib et...🙏

NANELİ ÇİKOLATA BİSKÜVİ,🍪 size ve ailenize bu özel günlerde minik bir bayram ikramı olsun...

sevgiyle, sağlıcakla kalın...💓

Bisküvi için:

  • 1 cup badem unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya istediğiniz bir sıvı tatlandırıcı, hurma özü vs...)
  • 2 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
  • Bir çimdik tuz
  • 1-2 damla nane uçucu yağı (veya 1/2 çay kaşığı nane ekstresi)


Çikolata kaplaması için:


  • 1 cup parçalanmış %70-80 lik bitter çikolata
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1-2 damla nane uçucu yağı


 Yapılışı:

Bisküvi malzemelerini karıştırıp hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
Pişirme kağıdı arasında hamuru açıp (fazla inceltmeyin) çay bardağının ağzıyla yuvarlak şekiller kesin.
Kurabiyeleri kağıdıyla tepsiye aktarın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika arası pişirin, dikkat edin yanmasın!
Bu arada çikolata malzemelerini benmari (Bain Marie) usulü eritin.
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra bu çikolata sosun içine bir çakal yardımıyla bandırıp çıkarın ve bir tepsiye dizdikten sonra buzdolabında en az yarım saat bekletin.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder