8 Ağustos 2020 Cumartesi

 TURUNCU BEYAZ


Bu aralar neler yapıyorsun diyorlar.

"Benim için anlamı olmayan şeylerden uzaklaşırken ki ayak seslerimi sevmeyi öğreniyorum."

Çünkü hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa! Size doğru davranan insanları sevin, adımlarınız  onlara yönelik olsun, yaşananların mutlaka bir sebep dahilinde olduğuna inanmayanları da boş verin gitsin. Ha bu arada fırsatları yakalarsanız, kullanın. Hayatınızı değiştirecek olsa bile buna izin verin. Varsın değiştirsin, kimse bunun kolay olduğunu söylemedi ki...

Peki ya köstekler mi?

Ayak seslerinizi sevin...

Gününüz aydın ve kıpır kıpır olsun, tıpkı yüreğiniz gibi, sevgiyle kalın efendim...💓

Süt dokunuyor, yumurta alerji yapıyor, ee şeker yasak, tahıl yasak, ağzımızın tadı mı kaldı diyenlere şöyle kallavi bir vegan pastayla geldim 😌😋 TURUNCU BEYAZ

Buyrun tarife o zaman:

İçindekiler:

  • 1 cup badem ve fındık unu karışımı
  • 1/4 cup tapyoka unu
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) ingiliz karbonatı - bir iki damla limonla
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tohumu (psyllium husk)
  • 1 kutu (400 ml) buzdolabında beklemiş  hindistan cevizi sütü
  • 1/4 cup akçaağaç şurubu (veya istediğiniz başka bir tatlandırıcı)
  • 1/4 cup hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü


Kreması için:

  • 1/4 cup erimiş hindistan cevizi yağı
  • 3/4 cup badem sütü (çok katılaşırsa sonradan açmak için bir miktar daha ekleyebilirsiniz)
  • 1/2 cup çiğ kaju
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (rengi önemli değilse istediğiniz başka bir tatlandırıcı)
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı (silme) karnıyarık otu tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şekersiz (veya doğal tatlandırılmış) kayısı marmeladı ve badem

Yapılışı:

  • Taban için  önce kuru sonra ıslak malzemeleri ayrı ayrı karıştırıp sonra birbirine katarak güzelce karıştırıp dibi yağlanmış küçük bir kalıba boşaltın.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin (dikkat edin yanmasın!)
  • Bu arada krema için olan malzemeleri blendırda prüssüz olana kadar karıştırın.
  • Fırından aldığınız kabın üzerini önce kremayla döşeyin sonra kremanın üstüne kayısı marmeladını bir kaşıkla dikey çizgiler halinde ekleyin ve sivri uçlu bir bıçak yardımıyla kremayla kayısıyı hafifçe karıştırın (bu arada istediğiniz şekli verebilirsiniz)
  • Tekrar fırında 5 dakika pişirdikten sonra (arzu ederseniz bu ikinci pişirmeyi hiç yapmayabilirsiniz) fırından alın.
  • Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder