3 Haziran 2019 Pazartesi




ÇİKOLATALI MOUSSE




Manevi değerler güzeldir, hep sevindirir, hep arındırır, hep birleştirir, hep güldürür ve hep iyileştirir…
Ben de Bob Goff'dan bir alıntıyla diyorum ki her zaman ama özellikle de böyle günlerde ''Sevgiyi emeklilik birikiminiz gibi saklamayın, ondan yaratılmış gibi dağıtın!!''
Dağıtın ki çoğalsın, sizi ve çevrenizi büyüsüyle kuşatsın…

Sevgiyle ve muhabbetle kalın efendim, mussmutlu bir bayram diliyorum…💓

Çoook güzel bir mousse tarifim var bugün👌 Bayramda ikramlık tatlı olmaya da aday bence.Bildiğimiz gerçek ''mousse'' tadında. Bu tarifte az sayıdaki malzemelerin hiçbirinin tadı baskın değil! Son derece hafif ve çook ama çook lezzetli😋 
Bence bu yaz bu lezzet sık sık buzdolabınızda yerini alacak, iddialıyım😏

İçindekiler:
  • ¾ su bardağı kakao yağı (katı haliyle)
  • ½ su bardağı ham veya normal kakao
  • 9-10 adet hurma -damak tadınıza ve hurmanın türüne göre sayısını arttırıp azaltabilirsiniz (veya istediğiniz herhangi bir tatlandırıcı)
  • 1 kutu Hindistan cevizi sütü
  • Bir çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (hiç konulmayadabilir)


Yapılışı:
  • Kakao yağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin, üzerine kakao ve Hindistan cevizi sütünü ekleyerek karıştırın.
  • Kaynatmadan bu karışımı blendıra alın, içine çekirdekleri çıkarılmış (eğer sertse önceden suda bekletilerek yumuşatılmış) hurmaları katarak blendırda  pürüssüz olana kadar karıştırın.
  • Kaplara boşaltarak buzdolabında en az 6 ile 8 saat arası beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…
Kaynak:Minimalist Baker

2 yorum:

  1. Yapmazsam kendime küserim..Kakao yağını nereden bulabilirim ki?

    YanıtlaSil