18 Haziran 2019 Salı



VANİLYALI VEGAN DONDURMA




Sağlık her zaman ilaçlarla gelmez.
Hatta  çoğu zaman  zihnimizin huzurundan, kalbimizdeki huzurdan, ve ruhumuzdaki huzurdan gelir. 
Kahkaha ve sevgiden gelir…💓

Gelgitler olacaktır elbet, sadece Paulo Coelho’nun dediği gibi ''pes etmeyin, ve unutmayın normalde kapıyı açan, anahtardaki son çıkıntıdır.''😊

E hadi o zaman kendimizi ve etrafınızdakileri, ikram ettiğinizde mutlu edebilecek bir güzellik deneyelim mi?😉
Yazın dondurmasız asla diyorsanız, gerçek bir vegan dondurma tarifim var. Gerçekten çok başarılı, ancak temiz ve sağlıklı da olsa bu gurubun kaçamak gurubu olduğunu hatırlatarak, arada sırada olsun derim.

İçindekiler:
  • 1 cup (yaklaşık bir su bardağı) geceden ıslatılıp buzdolabında bekletilmiş (en az 8 saat) kaju
  • 1/2 cup (yaklaşık 1/2 su bardağı) akçaağaç şurubu veya istediğiniz başka bir sıvı tatlandırıcı
  • 1/4 cup (yaklaşık1/4 su bardağı) su
  • 1 teneke kutu (çünkü tam yağlı oluyor) Hindistan cevizi sütü
  • 1/3 cup (yaklaşık 1/3 su bardağı) erimiş Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 1 adet vanilya çubuğu-çubuğu buyuna kesip bir bıçak yardımıyla içindeki özünü kazıyarak kullanıyorsunuz (bulamazsanız vanilya özütünün miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 tutam tuz



Yapılışı:
  • Tüm malzemeyi güçlü bir blendırda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Sığ bir kaba boşaltıp derin dondurucuya koyun.
  • 30 dakika sonra çıkarıp (etrafı hafif donmuş olacaktır) el mikseriyle güzelce çırpın ve tekrar dondurucuya koyun.
  • Bu işlemi üç kez tekrarlayın (yani her yarım saatte bir çıkaracağınıza göre toplam 1,5 saatinizi alacaktır) ve en son uygun bir dondurma saklama kabına boşaltıp dondurucunuza yerleştirin.
  • Dondurucu da en az 6 saat beklettikten sonra vanilyalı dondurmanız servise hazır.
  • Eğer dondurma makineniz varsa önceden dondurucuda soğuttuğunuz kabını yerleştirip içine dondurma malzemenizi koyduktan sonra makineniz kendi işlemini yapacaktır (bu en az 22 dakika sürmeli). Hazır olan dondurmanızı isterseniz bu haliyle ya da dondurucuda 2 ile 6 saat arası bir süre beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: nutritionrefined.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder