15 Mayıs 2019 Çarşamba




HİSTAMİNİ DÜŞÜK
BESLEYİCİ DEĞERİ YÜKSEK GIDALAR


Omega3 yağları, fosfor, çinko, kalsyum, demir, magnezyum ve B12 içeren bu yiyecekler aynı zamanda (DAO) enzimini arttırarak histamin intoleransının kırılmasına yardımcı olacaktır.

OMEGA 3:
  • Zeytin yağı
  • Doğal ortamında avlanmış somon (histamin seviyesini düşük tutmak için taze olmak zorunda)
  • Uskumru balığı (histamin seviyesini düşük tutmak için taze olmak zorunda) 

SAĞLIKLI DOYMUŞ YAĞLAR:
  • (Doğal ortamda beslenen hayvanlardan elde edilen) Tereyağı
  • Yağlı balıklar (Yalnızca taze veya dondurulmuş)
  • Doğal tavuk yumurtası


FOSFOR:
  • Badem
  • Brokoli
  • Doğal tavuk yumurtası 

KALSYUM:
  • Koyu yeşil yapraklı sebzeler
  • Brokoli 

ÇİNKO:

  • Doğal beslenen hayvan eti
  • Badem

MAGNEZYUM:

  • Koyu yapraklı sebzeler
  • Bal kabağı
  • Badem

B12 VİTAMİNİ

  • Doğal beslenen dana ciğeri
  • Doğal beslenen dana eti
  • Doğal ortamında avlanmış somon (yalnızca taze veya dondurulmuş)
  • Taze Ton balığı (yalnızca taze veya dondurulmuş)

DEMİR:

  • Kabak çekirdeği
  • Doğal beslenmiş dana eti
  • Brokoli
Ayrıca yüksek oranda kuersetin içeren kırmızı soğan, filizlendirilmiş ürünler, fesleğen,adaçayı,biberiye gibi aromatik ve şifalı otlar, kızılcık,yaban mersini,vişne,kiraz gibi berry grubu meyveler ve kırmızı erik te  dr. Campbell’ın tavsiye ettiği gıdalar arasında.

Dr Backy Campbell  @drbeckycampbell
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder