HİSTAMİNİ DÜŞÜK
BESLEYİCİ DEĞERİ YÜKSEK GIDALAR
Omega3 yağları, fosfor, çinko, kalsyum, demir, magnezyum ve B12 içeren bu yiyecekler aynı zamanda (DAO) enzimini arttırarak histamin intoleransının kırılmasına yardımcı olacaktır.
OMEGA 3:
- Zeytin yağı
- Doğal ortamında avlanmış somon (histamin seviyesini düşük tutmak için taze olmak zorunda)
- Uskumru balığı (histamin seviyesini düşük tutmak için taze olmak zorunda)
SAĞLIKLI DOYMUŞ YAĞLAR:
- (Doğal ortamda beslenen hayvanlardan elde edilen) Tereyağı
- Yağlı balıklar (Yalnızca taze veya dondurulmuş)
- Doğal tavuk yumurtası
FOSFOR:
- Badem
- Brokoli
- Doğal tavuk yumurtası
KALSYUM:
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler
- Brokoli
ÇİNKO:
- Doğal beslenen hayvan eti
- Badem
MAGNEZYUM:
- Koyu yapraklı sebzeler
- Bal kabağı
- Badem
B12 VİTAMİNİ
- Doğal beslenen dana ciğeri
- Doğal beslenen dana eti
- Doğal ortamında avlanmış somon (yalnızca taze veya dondurulmuş)
- Taze Ton balığı (yalnızca taze veya dondurulmuş)
DEMİR:
- Kabak çekirdeği
- Doğal beslenmiş dana eti
- Brokoli
Ayrıca yüksek oranda kuersetin içeren kırmızı soğan,
filizlendirilmiş ürünler, fesleğen,adaçayı,biberiye gibi aromatik ve şifalı otlar,
kızılcık,yaban mersini,vişne,kiraz gibi berry grubu meyveler ve kırmızı erik te
dr. Campbell’ın tavsiye ettiği gıdalar
arasında.
Dr Backy Campbell @drbeckycampbell
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder