HİSTAMİN
HİSTAMİN İNTOLERANSI SEMPTOMLARI
- İshal
- Baş ağrıları, migren
- Tıkanıklık, burun akıntısı
- Düşük kan basıncı
- Ürtiker-Kurdeşen
- Astım atakları
- Egzema/Sedef
- Cildinizde ya da saç derinizde kaşıntı
- Hipertansiyon
- Vertigo
- Yorgunluk
- Cilt kızarması
- Anormal menstrual döngü
- Taşikardi
- Anksiyete
HİSTAMİN İNTOLERANSINDA KAÇINILACAK GIDALAR
- Fermente gıdalar: Turşu, lahana turşusu, kefir, yoğurt v.b
- Alkol, özellikle beyaz şarap
- Çoğu sirke, ve zeytin, turşu gibi sirke içeren yiyecekler
- Turunçgiller
- Eskitilmiş peynirler ve işlenmiş etler, salam, sosis, pepperoni gibi
- Kuru yemiş
- Kaju, ceviz, fıstık gibi çerezler
- Avokado,ıspanak,mantar,domates
- Taze olmayan balıklar
- Füme (tütsülenmiş) gıdalar
- Tüm işlenmiş gıdalar
- Konserve etler
Histamin intoleransınızın olduğunu düşünüyorsanız bu işin en
kolay yolu, fermente gıdalar ve diğer histamini yüksek gıdaları tüketerek bu
semptomlarınızın artıp artmadığını
kontrol edebilirsiniz.Bunun sonunda, bu gıdaları bir hafta kesip
belirtilerinizde değişim görüyorsanız, o zaman bu histamin intoleransınız
olduğu anlamına gelir!
Dr Becky Campbell
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder