4 Mayıs 2019 Cumartesi





HİSTAMİN



HİSTAMİN İNTOLERANSI SEMPTOMLARI

  • İshal
  • Baş ağrıları, migren
  • Tıkanıklık, burun akıntısı
  • Düşük kan basıncı
  • Ürtiker-Kurdeşen
  • Astım atakları
  • Egzema/Sedef
  • Cildinizde ya da saç derinizde kaşıntı
  • Hipertansiyon
  • Vertigo
  • Yorgunluk
  • Cilt kızarması
  • Anormal menstrual döngü
  • Taşikardi
  • Anksiyete



HİSTAMİN İNTOLERANSINDA KAÇINILACAK GIDALAR

  • Fermente gıdalar: Turşu, lahana turşusu, kefir, yoğurt v.b
  • Alkol, özellikle beyaz şarap
  • Çoğu sirke, ve zeytin, turşu gibi sirke içeren yiyecekler
  • Turunçgiller
  • Eskitilmiş peynirler ve işlenmiş etler, salam, sosis, pepperoni gibi
  • Kuru yemiş
  • Kaju, ceviz, fıstık gibi çerezler
  • Avokado,ıspanak,mantar,domates
  • Taze olmayan balıklar
  • Füme (tütsülenmiş) gıdalar
  • Tüm işlenmiş gıdalar
  • Konserve etler

Histamin intoleransınızın olduğunu düşünüyorsanız bu işin en kolay yolu, fermente gıdalar ve diğer histamini yüksek gıdaları tüketerek bu semptomlarınızın artıp artmadığını  kontrol edebilirsiniz.Bunun sonunda, bu gıdaları bir hafta kesip belirtilerinizde değişim görüyorsanız, o zaman bu histamin intoleransınız olduğu anlamına gelir!
Dr Becky Campbell
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder