18 Mayıs 2019 Cumartesi




COCONUT BAR


Bazı insanlar vardır, binlerce kelimeyle konuştuğunuzu duyarlar ve haala sizi anlamazlar…😶

Ve bazıları da vardır ki hiç konuşmasanız bile sizi anlarlar… Bazen bir el olur omuzunuza dokunur ya da gözlerinizin içine içine bakar sizi hisseder ve duyarlar.
Bu yüzden hayatımızda sahip olduğumuz şeyler değil de etrafınızda bulunan belki de mutluluğun kaynağı olabilen şahıslardır önemli olan😌

Tabii pek te fazla değildir sayıları böylelerinin… Şanslıysak eğer, varsa böyle birileri yakınlarımızda, değerini bilmeli ve sımsıkı sarılmalı, hiiiç bırakmamalı…
Anlamak ve anlaşılmak dileğiyle, sevgiyle kalın efendim…💓

Veee, yine ve yeniden Hindistan cevizi😃 Ama bu COCONUT BAR  süppper oldu👌Yediklerimin ennn iyisi. Yetmedi hızımı alamadım bi de mini pastasını yaptım, çook ama çook beğenildİ😍 Boyutları biraz daha küçültülebilir, belki bayramda çikolata ikramı olarak da düşünülebilir

İçindekiler:
  • 10 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi (hazır paketli lanlar da olur- ama tarihine çok dikkat edin bayatının tadı hiç çekilmiyor!!)
  • 4 Yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması (Buzdolabında bekletilmiş hindistan cevizi sütünün-şu teneke kutudakilerden- üzerinde biriken krema da olur)
  • 2 yemek kaşığı bal veya arzu ettiğiniz başka tatlandırıcı(miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Üzerindeki çikolata  için:
  • 50 gr katı kakao yağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı bal veya arzu ettiğiniz başka bir sıvı tatlandırıcı(damak tadınıza göre miktarını arttırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
  • VEYA
  • Bu sosla hiç uğraşamam diyorsanız,
  • 60 gr şekersiz ya da 100/80-90 lık hazır çikolata ( o zaman küçük te olsa bir miktar rafine şeker girmiş olur, dikkat!)


Yapılışı:
  • Çikolatası hariç tüm malzemeyi bir kapta güzelce karıştırın.
  • İstediğiniz boyutta ve şekilde silikon kalıplara bastırarak yerleştirin. Üzerine gelecek olan çikolatası için biraz boşluk bırakın.
  • En az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Bu sırada çikolatası için kakao yağını ben-mari usulü erittikten sonra kakaosunu katın ve en son balı ekleyip güzelce ve hızlıca karıştırın. Ya da bununla uğraşamam diyorsanız sadece 60 gr çikolatayı ben-mari usulü eritin.
  • Dolaptan çıkarttığınız barların üstüne çikolata sosundan az bir miktar döktükten sonra tekrar bir yarım saat buzdolabında çikolatanın donması için bekletin.
  • Buzdolabından çıkarıp bir ızgaranın üzerine slikon kaplarından çıkardığınız barları çikolatalı kısım aşağıda kalacak şekilde ayaklı bir ızgaraya(altına yağlı kağıt koymayı unutmayın, çünkü çikolatalar damlıyacaktır) dizin.
  • Üzerini yine çikolataya bürüdükten sonra çikolatalar donana kadar buzdolabında bekletin.
  • Pastası içinse bu barları iki kat yapıp Üstüne de şekersiz berry reçel koydum o kadar…

Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder