2 Nisan 2019 Salı



Tiroid fonksiyon bozukluğunun kökenindeki 3 gizli sebep


Tüm bedende tiroid hormonu reseptör mekezleri vardır ve birçok şey tiroid fonksiyonunu etkiler. Mesela leptin, kortizol, östrojen ve selenyum, iyot, B12, demir, çinko ve D vitamini gibi mikrobesinler.

Tanımlanmış 3 tiroid fonksiyon bozukluğu sebebi:👇

1- T3 ve T4 ün metabolizmanızda özel bir rolü vardır. Aşırı kalori kısıtlamalarıyla yapılan diyetler leptin seviyesinin düşmesine sebep olur, bu da eğer tiroid hormonu üretimi için gerekli mikrobesinler olmazsa potansiyel olarak daha yavaş metabolizmaya sebep olabilen T3 ve T4 ün düşmesine sebep olur.

2- Vücutta parçalandıklarında moleküler benzerliklerinden dolayı bazı yiyecekler tiroid hormonuna benzeyebilir ve tiroid hormon reseptör merkezlerine bağlanabilir. Genel suçlular: Duyarlı bireylerde, buğday, süt ürünleri, soya, mısırdır.

3- Bozuk sindirim (yetersiz mide asidi, pankreatik enzimler, sindirim sistemindeki hareket yetersizliği) veya yetersiz gıda alımı (standart Amerikan beslenmesi) bozuk tiroid fonksiyonuyla sonuçlanabilir.

Tiroid fonksiyon bozukluğunu dengelemenin birkaç yolu:👇

🔑Tiroid fonsiyonunu geliştirmek için buğday, süt ürünleri, mısır gibi moleküler benzerliği olan yiyeceklerden uzak durun.

🔑Sağlıklı besinler tüketerek sindiriminizi iyileştirin veya sindiriminizdeki herhangi bir bozukluğu tespit etmek için bir fonksiyonel tıp doktoruna görünün.

🔑Herhangi bir mikrobesin (vitamin-mineral) noksanlığınızla ilgili testlerinizi yaptırıp inceledikten sonra bu sıkıntılarınızı giderecek doğru takviyeleri önerebilecek bir fonksiyonel tıp doktoruna görünün.

Dr.Lacy Chittle
@dr.lacychittle
Çeviri: Peyruze Ensari



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder