27 Mart 2019 Çarşamba



BROKOLİLİ  FRİTTATA


Hayatınızın hiçbir gününden pişmanlık duymayın. Kötü günler ''deneyim'' kazandırır, en kötü günler ''dersler'' verir ve en iyi günlerse güzel ''anılar'' bırakır.

Sevgi ve samimiyeti konfeti gibi etrafınıza saçın diyorum efendim💝🎉

veee biraz da bugünkü tarifimden bahsetmek istiyorum: BROKOLİLİ FRİTTATA

Frittata bir tür italayan omleti aslında. Bol sebzeyle, bol yumurtayla ve peynirle yapılanından. Ben biraz bizim beslenme anlayışımıza uyarlamaya çalıştım ve ortaya nefffisss😋 bir alternatif çıktı. Kimlere hazırladıysam çok beğeni aldı. Eee artık sizinle de paylaşılmayı hak etti.
İster kahvaltı ister ikramlık, bence her türlü gideri var bu doyurucu tarifin😌

İçindekiler:
  • 2 su bardağı doğranmış brokoli
  • 2 yemek kaşığı sade yağ veya doğal tereyağı
  • 1 küçük boy doğranmış kuru soğan veya 5 dal yeşil soğan
  • 6 dilim çemenleri sıyrılmış ve doğranmış pastırma (veya ev yapımı sucuk)
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi kreması
  • 6 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı sarmısak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1,5 çay kaşığı kaya tuzu

Yapılışı:
  • Soğanları sade yağda hafif soteledikten sonra brokoliyi,yarım çay kaşığı tuzu ekleyin ve 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Bu karışıma pastırmaları, yarım çay kaşığı tuzu ve tüm baharatları da ekledikten sonra ılıması için bir kenara alın.
  • Güzelce çırptığınız yumurtaların içine bir çay kaşığı tuzu, badem sütünü ve h.c kremasını ekledikten sonra brokolili karışımla birleştirin.
  • Yağlanmış  küçük bir fırın kabına boşaltıp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder