UNSUZ TOHUM KRAKER
Bu dünyada sadece bir hayatımız var…Basitleştirin…
- Birini özlüyorsunuz --- arayın
- Buluşmak istiyorsunuz --- davet edin
- Anlaşılmak istiyorsunuz --- anlatın
- Sorularınız var --- sorun
- Bir şeyden hoşlanmadınız --- söyleyin
- Bir şeyi beğendiniz --- paylaşın
- Bir şey arzu ediyorsunuz --- isteyin
- Birini seviyorsunuz --- söyleyin
Cushandwizdom
Ben bunu çok beğendim ve paylşayım dedim😊: UNSUZ TOHUM KRAKER.
Yapılışının kolaylığını şöyle özetlersem bir fikir verir sanırım: Tüm malzemeyi
karıştırıp biraz su ekliyorsunuz ve iki pişirme kağıdının arasında açtıktan
sonra hooop fırına.
Bir de üzerine guakomole(2018 Mart ayı tariflerimde var) offf, nefis oluyor nefis😋. Benden
söylemesi.
Sevgiyle kalın efendim...💕
İçindekiler:
- ½ su bardağı keten tohumu (öğütülmüş veya tüm)
- ½ su bardağı chia tohumu
- ½ su bardağı çiğ ayçiçek çekirdeği
- ½ su bardağı çiğ kabak çekirdeği
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş rendelenmiş sarımsak)
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu (opsiyonel)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Tüm kuru malzemeyi harmanladıktan sonra suyu katarak karıştırın.
- 10-15 dak karışımı dinlendirin (chia ve keten tohumunun jelleşmesi için)
- Hamuru iki pişirme kağıdının arasında bir merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın.
- Fırın tepsisine aktarın, üstündeki pişirme kağıdını sıyırdıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Çıkarıp istediğiniz şekilde kestikten sonra tekrar fırına yerleştirin ve yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin.
- Fırını kapattıktan sonra kıtırlaşması için bir süre daha fırında tutabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder