12 Mart 2019 Salı



UNSUZ TOHUM KRAKER



Bu dünyada sadece bir hayatımız var…Basitleştirin…
  • Birini özlüyorsunuz --- arayın
  • Buluşmak istiyorsunuz --- davet edin
  • Anlaşılmak istiyorsunuz --- anlatın
  • Sorularınız var --- sorun
  • Bir şeyden hoşlanmadınız  --- söyleyin
  • Bir şeyi beğendiniz --- paylaşın
  • Bir şey arzu ediyorsunuz --- isteyin
  • Birini seviyorsunuz --- söyleyin

Cushandwizdom

Ben bunu çok beğendim ve paylşayım dedim😊: UNSUZ TOHUM KRAKER. Yapılışının kolaylığını şöyle özetlersem bir fikir verir sanırım: Tüm malzemeyi karıştırıp biraz su ekliyorsunuz ve iki pişirme kağıdının arasında açtıktan sonra hooop fırına.

Bir de üzerine guakomole(2018 Mart ayı tariflerimde var) offf, nefis oluyor nefis😋. Benden söylemesi.

Sevgiyle kalın efendim...💕

İçindekiler:

  • ½ su bardağı keten tohumu (öğütülmüş veya tüm)
  • ½ su bardağı chia tohumu
  • ½ su bardağı çiğ  ayçiçek çekirdeği
  • ½ su bardağı çiğ kabak çekirdeği
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş rendelenmiş sarımsak)
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu (opsiyonel)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Tüm  kuru malzemeyi harmanladıktan sonra suyu katarak karıştırın.
  • 10-15 dak karışımı dinlendirin (chia ve keten tohumunun jelleşmesi için) 
  • Hamuru iki pişirme kağıdının arasında bir merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın.
  • Fırın tepsisine aktarın, üstündeki pişirme kağıdını sıyırdıktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Çıkarıp istediğiniz şekilde kestikten sonra tekrar fırına yerleştirin ve yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin.
  • Fırını kapattıktan sonra kıtırlaşması için bir süre daha fırında tutabilirsiniz.

Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder