7 Ocak 2019 Pazartesi




GLUTENSİZ BİSCOTTİ


Yeni bir ay, yeni bir hafta, yeni bir gün ve fırsatlar sonsuz…
Kolay gelsin, mussmutlu bir hafta diliyorum. Sevgiyle kalın efendim…💕

Ben de bu söylemle yola çıkıp boş durmadım veee yeni bir proje deyip bir sürprizle karşınıza çıktım bugün😃. Biscotti tarifimi adım adım izleyebileceğiniz şekilde sevgili yeğenim Taha ile çekimledik ve ''YouTube'' da yayına geçtik!!

Doğal haliyle bıraktık, kasmadık, çalıştık ve eğlendik. Umarım aynı zamanda siz sevgili takipçilerimin işini de kolaylaştırmış olduk.''İyi yaptınız, devam…'' derseniz aboneliğinizle destek bekliyor olacağım🙏.Peyruze Ensari ismiyle YouTube kanalından videoya ulaşabilirsiniz😊


Bu arada blogla ilgili önerileriniz  aklımda.Bu konuyla ilgili de çalışmalarım var.


İçindekiler:


  • 2 su bardağı badem unu
  • ¼ su bardağı öğütülmüş dut kurusu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¼ su bardağı doğranmış çiğ badem
  • 2 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (Katıyken ölçülüp, sonra benmari usulü eritilmiş)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:
  • Elenmiş badem unu, doğranmış çiğ badem ve kabartma tozunu büyük bir kapta karıştırın.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta çırptıktan sonra, h.c yağını, vanilya özütü ve öğütülmüş dut kurusunu üzerine ekleyip iyice karıştırın.
  • Sıvı karışımı badem unlu kuru karışıma ekleyip bir kaşık yardımıyla hamur
    oluşturun.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisinde, hamura yaklaşık 30 cm uzunluğunda 15cm eninde bir baton şekli vermeye çalışın.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.(İçinin biraz yumuşak kalması normaldir)
  • Fırından çıkarıp 20- 30 dk kadar bir süre dinlendirin ve soğuduğunda  keskin bir bıçakla 1-2cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri tepsiye dizin ve 10-15 dk  dibi altın sarısı olana kadar pişirin. Sonra dilimleri dikkatlice ters yüz edip 5-10 dk  kadar tekrar pişirin.
  • Fırını kapatıp kapağını hafif aralayarak tepsiyi bir süre daha fırında bırakın. (Kıtırlaşması için)
  • Biscottileriniz kıtırlaştığında servise hazır demektir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder