10 Ocak 2019 Perşembe



ISPANAKLI KARNABAHAR PÜRESİ


Madem lahanagiller ailesini beslenmemizden çıkarmıyacağız dedik,hadi o zaman bir karnabahar yemeği yapımına...
Et yemeklerinin yanına patates püresi yerine karnabahar püresine ne dersiniz?😉 Hem de ıspanaklısından… C vitamini, folik asit ve demir açısından zengin karnabahar ve ıspanak birbirine çok yakıştı. Püre haline getirmek besin değerlerini azaltır derseniz bir çatal yardımıyla hafif ezerek karıştırıp tüketebilirsiniz.

📌Tüm yapım aşamalarını, sağlıklı yemek pişirme teknikleriyle ilgili ipuçlarıyla birlikte  ''YouTube da'' izleyebilirsiniz.😃

Ayrıntılı tarif profilimdeki blog adresimde.

Sevgiyle kalın efendim…💕

İçindekiler:
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 küçük bağ bebek ıspanak
  • 2 diş sarmısak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı doğal tereyağı(sade yağ da olur)
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
  • Karnabaharı  küçük parçalara bölüp buharda pişirin. Su da da haşlayabilirsiniz tabii, ama buharda olması besin değeri açısından daha doğru.
  • Bir orta boy soğanı küçük doğrayıp iki kaşık zeytinyağında hafif soteleyin ve rendelediğiniz sarmısakları da içine katın.
  • Doğradığınız ıspanağı ekleyin bir-iki dakika pişirdikten sonra altını kapatın.
  • Pişen karnabaharlarla ıspanağı birlikte mutfak robotunda püre haline getirip tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Sıcak servis yaparken tereyağını üzerine koyun.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder