ISPANAKLI KARNABAHAR PÜRESİ
Madem lahanagiller ailesini beslenmemizden çıkarmıyacağız dedik,hadi o zaman bir karnabahar yemeği yapımına...
Et yemeklerinin yanına patates püresi yerine karnabahar püresine
ne dersiniz?😉 Hem de ıspanaklısından… C vitamini, folik asit ve demir açısından
zengin karnabahar ve ıspanak birbirine çok yakıştı. Püre haline getirmek besin
değerlerini azaltır derseniz bir çatal yardımıyla hafif ezerek karıştırıp
tüketebilirsiniz.
📌Tüm yapım aşamalarını, sağlıklı yemek pişirme teknikleriyle ilgili
ipuçlarıyla birlikte ''YouTube da'' izleyebilirsiniz.😃
Ayrıntılı tarif profilimdeki blog adresimde.
Sevgiyle kalın efendim…💕
İçindekiler:
- 1 orta boy karnabahar
- 1 küçük bağ bebek ıspanak
- 2 diş sarmısak
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı doğal tereyağı(sade yağ da olur)
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Karnabaharı küçük parçalara bölüp buharda pişirin. Su da da haşlayabilirsiniz tabii, ama buharda olması besin değeri açısından daha doğru.
- Bir orta boy soğanı küçük doğrayıp iki kaşık zeytinyağında hafif soteleyin ve rendelediğiniz sarmısakları da içine katın.
- Doğradığınız ıspanağı ekleyin bir-iki dakika pişirdikten sonra altını kapatın.
- Pişen karnabaharlarla ıspanağı birlikte mutfak robotunda püre haline getirip tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
- Sıcak servis yaparken tereyağını üzerine koyun.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder