23 Ocak 2019 Çarşamba



ZENCEFİL SUYU

''Zencefil EBV(Epstain Bar Virus) e karşı güçlü bir antiviraldir. Sinirleri ve kasları yatıştırarak EBV’nin sebep olduğu bedendeki duyarlılığı gidermeye yarar. Zencefil tiroid fonksiyonlarının normalleşmesine, dengelenmesine, eğer hipo ise arttırarak, hiper ise de sakinleştirerek yardımcı olur.''

Anthony William-THYROİD HEALİNG-pg144
Özet Çeviri: Peyruze Ensari

Elbetteki zencefilin birçok fayadası var, ancak ben özellikle  tiroid hastalarının dikkatini çekmek istedim. Peki, nasıl, ne zaman, ne kadar tüketelim derseniz(ki hikayeyi yayınladıktan sonra bu sorular çok sorulmuştu…) bunun için de yine Anthony William’ın önerisi olan zencefil suyunun tarifini vereceğim. Ayrıca yapılışını ve bu bilgileri bugünden itibaren profilimde link adresi olan  YouTube’ tan da izleyebilirsiniz.

Yapılışı son derce basit ama sağlığımız için getirisi bir o kadar fazla Zencefil suyu tarifi:
5 cm taze zencefili soyup,2 su bardağı ılık suyun içine rendeleyin ve en az 15 dakika, tercihen daha uzun süre bekletin. Hatta bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün süzdükten sonra soğuk veya ılık olarak gün içinde tüketin. Tüketmeden önce opsiyonel olarak yarım limon suyu ekleyin.Tadına alışkın değilseniz, bal da katabilirsiniz(ben kullanmıyorum!)

Bu arada hamile bayanlara zencefil pek önerilmemekte, hatırlatırım! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder