ZENCEFİL SUYU
''Zencefil EBV(Epstain Bar Virus) e karşı güçlü bir
antiviraldir. Sinirleri ve kasları yatıştırarak EBV’nin sebep olduğu bedendeki
duyarlılığı gidermeye yarar. Zencefil tiroid fonksiyonlarının normalleşmesine,
dengelenmesine, eğer hipo ise arttırarak, hiper ise de sakinleştirerek yardımcı
olur.''
Anthony William-THYROİD HEALİNG-pg144
Özet Çeviri: Peyruze Ensari
Elbetteki zencefilin birçok fayadası var, ancak ben
özellikle tiroid hastalarının dikkatini
çekmek istedim. Peki, nasıl, ne zaman, ne kadar tüketelim derseniz(ki hikayeyi
yayınladıktan sonra bu sorular çok sorulmuştu…) bunun için de yine Anthony
William’ın önerisi olan zencefil suyunun tarifini vereceğim. Ayrıca yapılışını
ve bu bilgileri bugünden itibaren profilimde link adresi olan YouTube’ tan da izleyebilirsiniz.
Yapılışı son derce basit ama sağlığımız için getirisi bir o
kadar fazla Zencefil suyu tarifi:
5 cm taze zencefili soyup,2 su bardağı ılık suyun içine
rendeleyin ve en az 15 dakika, tercihen daha uzun süre bekletin. Hatta bir gece
buzdolabında bekletip ertesi gün süzdükten sonra soğuk veya ılık olarak gün
içinde tüketin. Tüketmeden önce opsiyonel olarak yarım limon suyu ekleyin.Tadına
alışkın değilseniz, bal da katabilirsiniz(ben kullanmıyorum!)
Bu arada hamile bayanlara zencefil pek önerilmemekte,
hatırlatırım!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder