AVOKADOLU KİNOALI EKMEKÇİKLER
''Bir hayatı geriye döndürebilecek potansiyeli olan bir
dokunmanın, bir gülümsemenin, samimi bir sözün, dinleyen bir kulağın, dürüst
bir iltifatın veya en küçük bir şefkat davranışının gücünü çoğu zaman hafife
alıyoruz''
Ve size bir sır vereyim mi👀, bunu deneyimlediğinizde
beklemediğiniz halde kendinize doğrulan o muhteşem enerji verdiğinizden çok
daha büyük oluyor…
Unutmayın bir insana verebileceğiniz en güzel hediye ona ayırdığınız zaman ve dikkatinizdir😌
Hadi o zaman ne duruyoruz, iş başına; bugün en az birinin
yüreğine dokunalım mı 🙏
Sevgiyle kalın efendim…💕
Fotoğraflardaki ekmekçilere gelince, kulaklarınıza inanamıyacağınız
malzemelerle en sıkı diyettekilerin bile tüketebileceği bir ekmek türü oldu.
Maya yok, süt ürünleri, yağ, yumurta da yok.😃
Evde yapacağınız güzel bir köfteyle hamburger ekmeği olarak
kullanabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi biraz şekersiz yaban mersini
reçelinin-Karadeniz gezimizden kaptığım küçük bir hazine- üzerine çok az bal
gezdirip(Tabiiki sık yapmamamız gereken yaramazlıklardan🙈) büyük bir mutluluk kaynağına
çevirebilirsiniz.
İçindekiler:
- 300 gr kinoa (Suda içine bir kaşık yoğurt ya da kefir koyup 24 saat bekletin, hatta suyunu 1-2 defa değiştirebilirsiniz.5- 6 kere ovarak yıkayıp suyunu süzdükten sonra temiz bir bezin üzerine serip iyice kurutun. Ya da aceleniz varsa fırında düşük ısıda da kurutabilirsiniz. Bu işlemler kinoanın ekmeğinize acı bir tat vermemesi için gereklidir.)
- 200 gr badem unu
- 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 avokado
- 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya hurma şurubu(suda ıslatıp suyuyla beraber blendırda çektiğimizden)
- 190 ml su
Yapılışı:
- Kinoayı blendırda öğütüp un haline getirin.
- Bir kapta kinoa, badem unu, keten tohumu, susam, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
- Başka bir kapta avokadoyu soyup ezin ve içine hurma şurubu, limon suyu ve rendesini, suyu koyun ve kuru malzemelerin içine ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra yumuşak ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
- Bu hamuru yedi bezeye bölün. Elinizde yuvarlayıp, pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve üzerine elinizle hafifçe bastırın (çok değil!).
- Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
- İlk 15 dk sonrası kontrol edin dibi daha çok kızarmışsa çevirin.
- Pişip pişmediklerini kürdan testiyle kontrol edin.
- Fırından aldıktan sonra servis yapmadan önce mutlaka dinlendirin. En az 15 dk.
- Afiyet olsun.
Kaynak: talesofakitchen
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder