KARNABAHAR PİLAVI
Tiroid hastalıkları olanların lahanagiller gurubu sebzeleri
tüketmemesi mi gerek? Bu konuda haala kafası karışık olanlara gelsin: Dr Amy Myers’ın yorumu son drece net, “Ben
lahanagillerde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanların sağlıklı bir
diyetin vazgeçilmezi yaptığına inanıyorum ve bu gurubu diyetinizden
çıkarmamanızı öneriyorum… Eğer guatrojen gıdalarla ilgili haala endişeliyseniz,
bu gıdaların tiroidinize verebileceği potansiyel zararı minimize edecek belli
adımlar vardır: bu sebzeleri pişirerek tüketin, suyunu sıkarak tüketmeyin.”
Bu değerli sebze gurubundan biriyle bugünkü tarifte de iddaalıyım, ünlü şef Deniz Orhun’dan
esinlendiğim bu KARNABAHAR PİLAVI bugüne kadakilerin içinde eeeennnn güzeli😋 Lütfen
ve mutttlakaa deneyin diyorum, lezzetine inanamayacaksınız. Buyrun tarif:
İçindekiler:
- 1 küçük boy karnabahar
- 2 yemek kaşığı sade yağ
- 2 yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı besin mayası
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı köri
- ½ çay kaşığı kekik
- ½ çay kaşığı krarabibe
Yapılışı:
- Karnabaharları yıkayıp kurutup küçük dallara ayırdıktan sonra robotta bulgurumsu bir hal alana kadar öğütün (dikkat, fazla ezilmemesi gerek!).
- Tavada erittiğiniz sade yağa karnabaharı ekleyip orta ateşte bir iki çevirin.
- Sirke, köri, kekik, nane ve çok az karabiber ekleyip pişirmeye devam edin.
- Besin mayasını da ekledikten sonra kapağını kapatıp 3-4 dakika pişirin.
- En son limon suyunu ekleyip bir iki çevirdikten sonra pilavınız hazır.
- Pşirme süresi 10-15 dakika arası.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder