30 Kasım 2020 Pazartesi

 

MANTARLI BROKOLİ ÇORBASI



Görebilmek, duyabilmek, dokunabilmek, tadabilmek, hissedebilmek, gülebilmek ve sevebilmek dünyanın yedi harikasıymış diyorlar… Gözünüze, hislerinize damağınıza dokunabilmiş olmayı umud ederek;

Şu soğuk kış günlerinde sıcacık ve sevgiyle kalın efendim...💓

Bugün hikayede paylaştığım çorbanın tarifini hemen vermeliyim dedim, çok keyifli, nefis, içinizi ısıtacak ve bağışıklık sisteminize çooook katkıda bulunacak bir çorba😍😋 Buyrun efendim:

İçindekiler:

  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy yeşil kabak
  • 2-3 büyük diş sarımsak
  • 1 küçük boy brokoli
  • 1,5 su bardağı doğranmış kültür mantarı
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 1 su bardağı badem sütü (veya Hindistan cevizi sütü)
  • 1 su bardağından biraz eksik besin mayası
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Soğanı yemeklik doğrayıp sade yağda rengi hafif dönene kadar kavurun, ardından doğranmış mantarları ekleyip biraz daha kavurun.
  • Diğer sebzeleri de doğrayıp, sarmısakla birlikte tencereye ekleyin ve biraz daha çevirin.
  • Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekledikten sonra, kapağı kapatıp kısık ateşte brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse az daha kaynar su takviyesi yapabilirsiniz.
  • Sebzeler piştikten sonra kemik suyunu ekleyip blendırda iyice ezin.
  • Badem sütünü de ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra besin mayasını da katıp güzelce karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • En son tuz, karabiber ve limonu ekleyin (damak tadınıza göre).

Afiyet olsun.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder