20 Ağustos 2020 Perşembe



 

GLUTENSİZ PİYAZLI NAN (ÖZBEK USULÜ SOĞANLI EKMEK)

 

Siz de benim gibi soğana bayılanlardansanız, bu tarifi muttlakaa deneyin!👌👌

Daha önce tadına bakıp çok beğendiğim bu ekmeği, birçok farklı usullerde, farklı içle ve tandırda yapıyor Özbekler. Ben en sade, has haliyle bizim usulde denedim ve çok başarılı oldu😀

Elbette bizim usul diye çok masum değil, ama arada sırada hiç fena olmuyor.

 

İçindekiler:

Hamuru için:

  • ½ cup kinoa unu (karabuğday unu da olabilir, ben tadıyla pek barışık olmadığım için pek tercih etmiyorum)
  • ½ cup tapyoka unu
  • 1 silme tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu (psyllium husk)


  • 1 çay kaşığından az tuz
  • ½ cup ılık su
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş sade yağ (veya tereyağı)


İçi için:

  • 1 orta boy soğan (orta boydan biraz daha küçük olabilir!)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Yapılışı:

  • Soğanlı karışımı açtığınız hamura güzelce yaydıktan sonra kenarından başlayarak yavaş yavaş ince rulo halinde sarın.
  • Hamur için kuru malzemeleri birbirine katıp, üstüne ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Su az gelirse kontrollü bir şekilde biraz daha ekleyip yoğurarak açabileceğiniz, çok ta sert olmayan bir ekmek hamuru elde edin.
  • Bu hamuru yuvarlayın ve pişirme kağıdına biraz tapyoka unu serpip, hamuru burada merdaneyle yavaş yavaş açarak inceltin. (fotoğraflarda inceliğini



    görebilirsiniz)
  • Açtığınız hamurun yüzeyine eritilmiş sade yağı sürün.
  • Soğanları ince, 1/4 halkalar halinde doğrayıp üstüne karabiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  • Bu ruloyu gül böreğindeki gibi yuvarlayın ve elinizle üstüne yavaş yavaş bastırarak biraz inceltin (Kıtır seviyorsanız, daha fazla inceltin).
  • Üstüne bir çatalla izler oluşturun (kabarmasını engellemek için).
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
  • Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder