GLUTENSİZ PİYAZLI NAN (ÖZBEK USULÜ SOĞANLI EKMEK)
Siz de benim gibi soğana bayılanlardansanız, bu tarifi muttlakaa
deneyin!👌👌
Daha önce tadına bakıp çok beğendiğim bu ekmeği, birçok
farklı usullerde, farklı içle ve tandırda yapıyor Özbekler. Ben en sade, has
haliyle bizim usulde denedim ve çok başarılı oldu😀
Elbette bizim usul diye çok masum değil, ama arada sırada
hiç fena olmuyor.
İçindekiler:
Hamuru için:
- ½ cup kinoa unu (karabuğday unu da olabilir, ben tadıyla pek barışık olmadığım için pek tercih etmiyorum)
- ½ cup tapyoka unu
- 1 silme tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu (psyllium husk)
- 1 çay kaşığından az tuz
- ½ cup ılık su
- 1 yemek kaşığı eritilmiş sade yağ (veya tereyağı)
İçi için:
- 1 orta boy soğan (orta boydan biraz daha küçük olabilir!)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Soğanlı karışımı açtığınız hamura güzelce yaydıktan sonra kenarından başlayarak yavaş yavaş ince rulo halinde sarın.
- Hamur için kuru malzemeleri birbirine katıp, üstüne ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
- Su az gelirse kontrollü bir şekilde biraz daha ekleyip yoğurarak açabileceğiniz, çok ta sert olmayan bir ekmek hamuru elde edin.
- Bu hamuru yuvarlayın ve pişirme kağıdına biraz tapyoka unu
serpip, hamuru burada merdaneyle yavaş yavaş açarak inceltin. (fotoğraflarda
inceliğini
görebilirsiniz) - Açtığınız hamurun yüzeyine eritilmiş sade yağı sürün.
- Soğanları ince, 1/4 halkalar halinde doğrayıp üstüne karabiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Bu ruloyu gül böreğindeki gibi yuvarlayın ve elinizle üstüne yavaş yavaş bastırarak biraz inceltin (Kıtır seviyorsanız, daha fazla inceltin).
- Üstüne bir çatalla izler oluşturun (kabarmasını engellemek için).
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder