9 Kasım 2019 Cumartesi

ELMALI  PAY




“İyileşmek zararın artık var olmaması değildir. Bu hasarın artık hayatını kontrol etmemesi demektir.”
Akshay Dubey

Evet başlangıçları değiştiremeyebilirsiniz ama biryerlerden tekrar başlayabilir, sonucu etkileyebilirsiniz. Bilirsiniz, çiçekler üzerlerine  basıldıktan sonra bile tekrar büyüyebilirler.🌼

Hadi, tüm enerjinizle yeniye, yenilenmeye, gülümsemeye, sevmeye…
Hızı önemli değil, ben de varım deyip yola koyulmaya …
‘Önce kendim sonra sevdiklerim için benim bunu yapmaya gücüm var’ demeye…

Gayretiniz bol olsun…

Bugünlerde zorlu bir fırtınadan geçen sevgili arkadaşıma ithafen, bu fırtınanın yolunu temizlemesi, açması dileğiyle…🙏 Seni seviyorum ve her zaman yanındayım...
Sevgiyle kalın efendim...💓

Bugünkü tarifi de şöyle tanımlayayım: Elmalı kurabiye, pasta tart gibi hiçbir tatlıya elini sürmeyen bana ve Dilara’ya neredeyse parmaklarımızı yedirten bizim usul bir ELMALI PAY.😋 Kıyır kıyır, son derece lezzetli bu tarifin tabanını istediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz, değişime açık. Orijinal tarifi sevgili yeğenim Pelin’den alıp Dilara’yla birlikte bizim usule uyarladığımızdan beri favori kaçamaklarımızdan biri oldu.

Ayrıca bu güzellik, geçen hafta sonu birlikte vakit geçirme şansını yakaladığım ve bundan büyük keyif aldığım, oh şükür hayatıma bir güzel insan daha katıldı dediğim sevgili Tuba hanımcımın @evennibutikotel da beğenisini kazanmış olan bir tat😃 Küçük bir sır: kendisi bu tartı bir de kaymakla denedi - İçim gitti ama hiiiç o yollara girmedim vallaa, billaa✋ – Buradan tekrar kocaman sevgiler Tubacım.😚

Gelelim tarife,


İçindekiler:
Hamuru için:

  • 250 gr tereyağı veya sade yağ (eritilmeden)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 cup ( 1 cup 1 su bardağına yakındır) -Kinoa unu veya karma un da olur ama ölçüler değişebilir ve cassava ununun nötr tadı lezzeti daha keyifli
    yapıyor-
Ara kat için:
  • 2 adet orta boy soyulup  rendelenmiş elma (çiğden, pişirmiyoruz!)
  • Bir avuç kadar kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Hamuru için tüm malzeme karıştırılıp yoğurulur. (Üçüncü cup cassava ununu eklerken kontrollü olun, amaç hamurun ele yapışmayacak kıvamda olmasıdır.) Buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamur ikiye bölünür, iki pişirme kağıdının arasında kabınızın ölçüsünde (25-27 cm çapında ideal olanı) merdane yardımıyla açılır.
  • Birincisi tabana yayıldıktan sonra çatal veya kürdanla minik delikler açıp iç harcı yerleştirilir.
  • İkinci parça da üzerine yerleştirildikten sonra kenarları iyice yapıştırılır ve tıpkı tabanında yapıldığı gibi üzerine kürdanla birkaç tane minik delikler açılır.
  • Süslemek için üstüne birkaç tane tüm ceviz yerleştirilebilir.
  • 175 derecedeki fırında 35- 40 dakika pişirilir.


Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder