13 Ekim 2019 Pazar


 BADEMLİ VEGAN PEYNİR


“Bırakın kalbiniz sevgiyi göstermekle o kadar meşgul olsun ki, nefrete hiç yeri kalmasın. Elleriniz nimetleri saymakla öyle meşgul olsun ki, sıkıntıları içine alacak kapasitesi kalmasın. Gözleriniz bugüne öyle bir takılı kalsın ki, geçmişinizdeki ızdıraplara  odaklanma şansı kalmasın.”

Hayat bir dengedir, gelin ikilemlerle uğraşmayı bırakıp, onu kucaklayalım ve bu dengeye de yardımcı olalım. Onun bize değil bizim ona verebileceklerimizle meşgul olalım, güzelleşip güzelleştirelim.

Muhabbet dolu, huzurlu bir hafta sonu diliyorum, sevgiyle kalın efendim.

Ve, lezzet diyelim:  size peynir gibi peynir tarifim var, özleyenlere gelsin BADEMLİ  VEGAN PEYNİR
Masum malzemeler, yoğun lezzet, dilediğiniz peynirli tariflere de girebilecek bir kahraman.
Bu dönem artık iyice monotonlaşan öğünlerime ilaç gibi geldi. Bana gelen bu iyilik size de gelsin, e paylaşmak güzeldir.

İçindekiler:
  • 160 gr (1+1/4 cup-ya da su bardağı) bir gece önceden ıslatılmış çiğ badem
  • 2 + ½  yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 2/3 cup (160 ml) su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Islatılmış bademleri kolayca soyulabilmesi için kaynar suda bir taşım kaynatıp kabuklarını hemen soyun.
  • Kuruttuktan sonra bademleri ve diğer tüm malzemeyi blendıra koyun ve pürüzsüz olana kadar öğütün. Blendırınızın gücüne göre birkaç dakika sürebilir.
  • Eğer öğütme esnasında blendırınız zorlanıyorsa yani karışım çok fazla katıysa her seferinde bir yemek kaşığı olmak üzere su ekleyip öğütmeye devam edebilirsiniz.
  • Pürüzsüz krema haline geldiğinde karışımı, içine temiz bir tülbent serdiğiniz küçük bir süzgece boşaltıp sardıktan sonra altına bir kase koyarak buzdolabında bir gece bekletin. Üzerine bir ağırlık ta koyabilirsiniz. Bu işlem sadece suyunu çekmesine değil aynı zamanda içindeki aromaların birleşmesine de yardımcı olacaktır.
  • Sarılı tülbentten aldığınız peyniri altına pişirme kağıdı serdiğiniz uygun bir fırın kabına yerleştirin ve 165 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Eğer daha sürülebilir kıvamda bir peynir istiyorsanız 25-30 dakika yeterli olacaktır.
  • Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta, buzdolabında biraz dinlendirip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…


3 yorum:

  1. Merhaba,
    Tarif için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim :)Sürekli badem sütü kullanan haşimato hastasi olarak bademin tiroide zararlı olduğunu duydum bilginiz var mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda hiçbir yazı okumadım. Bilakis badem magnezyum yönüyle zengin ve bize hitab eden kuruyemişlerdendir.Ama sürekli aynı sütü kullanmaktansa arada hindistan cevizi sütüyle değiştirebilirsiniz. Hem böylece bizim için sonderece faydalı h.c den de faydalanmış olursunuz😉
      Şifalar diliyorum, sevgiler...💙💜

      Sil
  2. Deneyeceğim.. cidden enfes tarifler.. :) <3 teşekkürler

    YanıtlaSil