21 Kasım 2019 Perşembe


HORMON- HÜCRE ZARI İLİŞKİSİ 





Bugünkü bilgi paylaşımından önce geçen hafta geçirdiğim kazadan dolayı, iyi dileklerini, önerilerini ve dualarını gönderen tüm takipçilerime ve yakınlarıma çook ama çoook teşekkür ederim. Sanırım bu sinerji sayesinde operasyonu atlatmak üzereyim (her ne kadar doktorum cumartesi tekrar pazarlığa oturacağız dese de😏😂).

Biliyorum ki, iyi niyet, sevgi ve dua debisi yüksek bir nehir gibi o kadar hızlı akar ve çağlar ki birleştiğinde yine insana hayat veren ya kocaman, muhteşem bir gölde bulur kendini ya da denizlerde…
Sevenleriniz ve dostlarınız bol olsun,
Sevgiyle kalın efendim…💓

Alanında oldukça başarılı natürapat dr Melina Roberts’ın  hormonal dengede tipik bir şekilde unutulan ya da ihmal edilen ve bizi de yakından ilgilendiren hormon problemleri için kısa ve net bir açıklaması var. Her zamanki gibi farkındalık oluşturmak adına ve yorumsuz bir şekilde (ki bu haddim değil!) olduğu gibi aktarıyorum:

HORMON HÜCRE ZARI İLİŞKİSİ

👉Hücre zarlarında yerleşik binlerce hormon reseptörleri vardır. Hormonlar hücreler arası iletişim kurucularıdır.
👉Endokrin problemleri zarar görmüş hormon reseptörlerinden dolayı oluşur, bu yüzden “çözüm sisteme daha fazla hormon eklemek yerine bu reseptörleri tamir etmektir.”
👉Daha fazla hormon eklemek problemi çözmez, aksine reseptörleri daha da dirençli hale getirir (hormon direnci) örneğin insülin direnci gibi. “Hormon direncini iyileştirmenin yolu problemi kökünden çözerek hücre zarlarını iyileştirmektir.”
👉Gerçekten hormon dengelemenin çözümü sağlıklı hücre zarları oluşturacak "uygun yağ emilimini sağlamak ve temel mesele olan sağlıklı yağları kullanmaktır."

Advencednaturopathic.com/ Hormone Cell Membrane Connection
Çeviri: Peyruze Ensari

1 yorum: