22 Eylül 2019 Pazar

ANTİHİSTAMİN TATLI




Gönlü geniş, koşulsuz seven, sevgisini hissettiren, sonuna kadar sizi dinleyen ama aynı zamanda anlayan, iyi kötü tüm sırlarınıza vakıf olup aynı zamanda saklamasını da bilen, en sevimsiz zamanlarınızda bile sizi kucaklayıp yanınızda durabilen, anlamsız da olsa sebep gibi gördüklerimize birlikte katıla katıla gülen, gün içinde yaşadığınız iyi kötü çoğu şeyi ‘’hemen paylaşmalıyım’’ dediğiniz, içinizi boşalttıktan sonra yüzünüzde tatlı bir gülümsemeyle yanından ayrılabildiğiniz,😊
bir dostunuz ya da yakınınız varsa şu dünyada…

Hani günümüz terapistleri işsiz bırakacak cinsten…

Mutlu bir Pazar günü diliyorum efendim, sevgiyle kalın…💗

Fotoğraftaki hazırlaması 10 dakikanızı alacak güzelliğin adı ANTİHİSTAMİNİK TATLI

Tarif te hemen şöyle:
3 elma (sekize dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı veya doğal tereyağı
1,5 su bardağı yaban mersini
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya istediğiniz herhangi bir tatlandırıcı (opsiyonel)

Dilimlenmiş elmaları, içine h.c yağı sürdüğünüz bir fırın kabına yerleştirin bir tutam tuz ve ardından eğer kullanacaksanız h.c şekerini üzerine serptikten sonra önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
Bu sırada yaban mersinlerine çok çok az (1-2 kaşık kadar) su, zencefil ve limon suyu ekleyerek 3-4  dakika kaynatın. Tamamen opsiyonel olarak arzu ederseniz içine bir iki tatlı kaşığı h.c şekeri de katabilirsiniz.
Fırından çıkardığınız elmaların üstüne bu caaanım sosu gezdirdikten sonra tatlınız hazır.
Yanına h.c kreması da çok yakışır benden söylemesi.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder