5 Ekim 2019 Cumartesi

TİROİD VE BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİ -2-






















Günaydın, sağlıklı vemutlu bir haftasaonu diliyorum...
 Umarım bu bilgi paylaşımı bir önceki bilgi postumdaki  sorularınıza cevap olabilir "Tiroid ve böbrek üstü bezi -2-"

"Tiroid ve adrenal sağlığı doğal yolla nasıl geliştirilir?

Çoğu zaman,  "önce tiroid sağlığımız mı yoksa   adrenal sağlığımız üzerinde mi durmalıyız?" diye sorulur bize. Eğer uzun bir tiroid ve adrenal septomları listesine sahipseniz o zaman sağlığına geri kavuşturmak için aynı anda her iki sistemi de iyileştirmeye çalışmalısınız.

Sağlıklı, kaliteli proteinle ve rengarenk meyve-sebzelerle dolu bir diyet, tiroid ve böbrek üstü bezlerinizin rayına oturmasına yardımcı olacaktır. Adrenal fonksiyonları destekleyen anahtar besinler pantethine, Koenzim B vitaminleri, magnezyum ve C vitaminlerini içerir. Sağlıklı tiroid hormonu oluşumunu ve enerji üretimini destekleyen  besinlerse selenyum, tirozin, manganez, iosol iyot ve koenzim B vitaminlerini içerir (*besin takviyelerini lütfen doktor kontrülünde değerlendirin)

Size uygun düzeyde, sürekli yapabileceğiniz ve zamanla seviyesini arttırabileceğiniz bir egzersiz bulmanız önemli (*daha önce tiroid ve egzersizlerle ilgili gönderilerime bir gözatabilirsiniz). Haftada üç kere yapacağınız aerobik egzersizler sonunda kendinizi canlanmış ve dinç hissttiğiniz zaman (*egzersiz sonrası kendinizi bitkin hissediyorsanız, yanlış bir egzersiz yapıyorsunuz demektir, hemen değiştirin ya da hafifletin) hem tiroid hem de adrenal sisteminiz daha iyi çalışıyor olacaktır. Egzersize çok fazla yüklenmeyin, tutarlı olun ve yapabileceklerinizi adım adım geliştirin."

Adrenal yorgunluğa iyi gelebilecek gıdalar: muz, antep fıstığı, patates,kara dut, avokado, hurma, bezelye, kabak çekirdeği, kinoa, üzüm, enginar, nar, siyah pirinç, bal kabağı, çam fıstığı.

*çevirmen notu
wellnessresorces.com
Çeviri:Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder