8 Eylül 2019 Pazar


AZ ÇALIŞAN TİROİD Mİ YOKSA ADRENAL YORGUNLUK MU



Böbrek üstü ve tiroid bezlerinin birbiriyle bağlantılı olan doğal rolleri nedeniyle, eğer biriyle mücadele ediyorsanız diğeri de stres altında olabilir.

Tiroidiniz vücudunuzun kullanması için gerekli temel enerji kaynağını ayarlar. Eğer bu enerji eksikse böbrek üstü bezleriniz artan stres talebini cevaplamakta zorluk çeker. Bunun tersi durumda da yorgun böbrek üstü bezleri normal aktivitelerinizden bile vücudunuzda çok fazla enflamasyona sebep olur ve bedeninizin aşırı ısınmaması için tiroidinizi daha yavaş çalışmaya zorlar. Tiroid ve adrenal testleriniz normal olsa bile, hala ‘stresli’ tiroid veya adrenal semptomları yaşayabilirsiniz.

''Az çalışan Tiroid ve Adrenal (Böbrek üstü bezleri) Yorgunluk semptomları Kıyaslaması’’

İlk bakışta genelde zayıf fonksiyonlu tiroidin veya böbrek üstü bezlerinin semptomları aynı gibi görünebilir. Ancak farklılıklar vardır.

Öğleden sonraki ani enerji düşüklüğü az çalışan tiroid özelliği olurken, sabah kalkmakta zorluk ve yataktan zorla sürünerek çıkmak tipik adrenal yorgunluk belirtisidir. 
Beyin sisi ve aklımızda tutmamız gereken bazı şeyleri hatırlamakta zorluk adrenal yorgunluktan kaynaklıdır. Ancak daha çok bu hissi uyuşukluk ve tembellik, halsizlik olarak tanımlıyorsanız o zaman tiroid bezi ilk kale alınması gereken şeydir. 
Tembel tiroidin diğer belirtileri soğuk el ve ayaklar, kuru cilt ve ince kolayca kırılan saçları içerir. Adrenal yorgunluğun diğer belirtileri strese karşı zayıf tolerans, uykuda zorluk, veya ayakta dururken baş dönmesi ve sersemlik hissidir. 
Tatlılar ve çikolatalara istek tiroidin yardım çığlıklarına işaret ederken, yağlı ve tuzlu yiyeceklere aşerme tipik adrenal problemi gösterir.
Aynı zamanda vücut yapıları ve yağ dağılımı da her iki bezden birinin yorgunluğuna işaret eder. Zayıf çalışan  tiroid sorunu olanlarda kalça ve üst bacak bölgesinde yağlanma oluşurken adrenal yorgunluğu olan bireylerse genelde göğüs ve karın arasındaki kısımdan kilo almaya meyillidir.

Peki bu iki önemli bezin sağlığını düzeltmek için neler yapabiliriz derseniz, onu da bu yazının devamı niteliğinde ikinci bilgi paylaşımımın konusu olsun.

wellnessresorces.com
Çeviri.Peyruze Ensari



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder