3 Temmuz 2019 Çarşamba



KUZU İNCİK HAŞLAMA


Kırmızı etle sorununuz yoksa süper👌 bir kuzu incik tarifim var. Biliyorsunuz eti sade tüketmek yerine kemiğiyle pişirerek tüketmek çok daha sağlıklı çünkü böylece lezzetle beraber kolajen takviyesi de almış oluyoruz😉

Ziyafetlerinizde de hazırlayabileceğiniz mükemmel bir ana yemek KUZU İNCİK HAŞLAMA. Bugüne kadar her pişirdiğimde misafirlerimden tam not alan ve tarif sorduran bir et yemeği oldu bu. Kayınvalidem kuzu tüm but olarak pişirirdi. Tabii kalabalık misafirlerimizde öyle de hazırlıyorum ama incik olunca hem servisi daha kolay hem de  az sayıda kendiniz için pişireceğinizde daha avantajlı oluyor😏
Hazırlaması da hiçbir beceri istemeyen bu son derce kolay ve lezzetli et yemeğini denerseniz, iddialıyım kuzu but ya da incik haşlamayı artık başka türlü pişirmeyi düşünmeyeceksiniz😌
Umarım keyifli sofralara vesile olsun, sevgiyle kalın efendim...

İçindekiler:
  • 2 adet temizlenmiş kuzu  incik (sayınıza bağlı çoğaltabilirsiniz-kişi başı bir adet olarak düşünün)
  • 1+1 tatlı kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş yenibahar
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sade yağ veya zeytin yağı
  • 1,5 litre kaynar su
  • ½ limon suyu


Yapılışı:
  • İncikleri tuz, karabiber ve yenibaharla güzelce ovduktan sonra bir kaba koyarak bir gece önceden ya da en az 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından aldığınız incikleri önce suyun altında biraz yıkayın ve temiz bir bezle kurutun (üzerindeki baharatların tamamen sıyrılmaması gerek, buna dikkat edin).
  • 1 yemek kaşığı sade yağı tencereye koyun ve incikleri orta ateşte mühürleyin.
  • Ardından kaynamış olan suyu ekleyin ve 10 dakika sonra su yüzeyinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla temizleyin.
  • İçine salçayı da ekledikten sonra  4-5 saat kadar ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin Kaynama süresince suyu çok azalacak olursa kaynar su ekleyebilirsiniz ama bu pişme süresinin bitimine çok yakın bir zamanda olmasın!).
  • Ateşten almadan son yarım saat öncesinde bir tatlı kaşığı tuzu ve limon suyunu ekleyin.
  •  Üzerine maydanoz ekledikten sonra arzu ettiğiniz şekilde sıcak servis yapın ama yanına mutlaka ayrı bir kasede veya üstüne sosunu koyun. Misafirleriniz kaşıkla ayrıca içmek isteyebilir veya yanına yapacağınız garnitürlerle tüketmek isteyebilir. Unutmayın, katı bir sos olmayayacaktır.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder