13 Temmuz 2019 Cumartesi

ALEO VERA TİROİD SAĞLIĞINA NASIL DESTEK OLUR?


Günaydın🌸 
Bu muhteşem bitkinin bize bakan yönünü lütfen ve mutlaka sonuna kadar okuyun ve unutmayın bu, Haziran 2019 da yayınlanan makalenin sadece küçücük bir bölümü..!
Şifaya vesile olması dileğiyle, sevgiyle kalın efendim…💓

ALEO VERA TİROİD SAĞLIĞINA NASIL DESTEK OLUR?

Biliyor muydunuz? Son zamanlarda yapılan bir araştırma aleo veranın haşimatoya faydalı olabileceğini göstermekte – TSH ve T4 seviyelerini geliştirdiği gibi tiroid antikorlarını düşürdüğü de bulunmuş.
Pratik bir bitki olmasının yanısıra aleo vera antioksidan ve antienflamatuar bileşenlerle dolu olduğu için etkili besinsel gücüyle ortaya çıkar. Aleo vera yaprakları B12, niasin, B6, folik asit ve biotin gibi  birçok temel B vitaminlerinin yanısıra C, E, ve A vitaminlerini içerir. Aleo vera çok az sayıda bitkide var olan zengin B12 vitamininden dolayı eşsizdir. (Enerji desteği bu B vitaminleri sadece balık, et, yumurta ve süt gibi hayvansal ürünlerde bulunur.)

Aleo vera, aynı zamanda tiroidin korunması ve sağlıklı bir T4 ten T3 e dönüşüm için hayati öneme sahip olan mineraller ve eser elementler içerir- bunlara krom, çinko, selenyum, bakır, magnezyum, sodyum, potasyum ve kalsiyum dahildir. (Aleo verayı bu kadar çok sevmemin bir nedeni de zengin besinsel profilinin haşimato hastalarında çok görülen besin eksikliklerine yardımcı olabilmesindendir!)

Aleo veranın diğer eşsiz bir özelliği de vücudumuz için gerekli olan birçok aminoasidi içermesidir (bedenimizin kendi kendine üretemediği). Aleo verada bana özellikle ilginç gelen, içinde aynı zamanda tiroid hormonu olarak bilinen tiroksinin ön maddesi bir aminoasit olan tirozin barındırmasıdır.

Aleo vera kalın ve ince barsaktaki enflamasyonu azaltmasının yanısıra sindirim sistemini dengelemesiyle de biliniyor. Barsak geçirgenliği (aynı zamanda geçirgen barsak olarak biliniyor) otoimmün vakanın oluşması için var olması gereken üç ana faktörden biri olduğundan bu, inanılmaz yardımcı bir mekanizmadır…
Aleo veranın barsak sağlığına yönelik yardımcı olabilmesinin bir yolu da sindirimi geliştirmesidir. Aleo vera enzimlerle doludur ( allininase, alkalen fosfataz, amilaz, bradykinase, carboxypeptidase, katalaz, cellulase, lipaz, peroksidaz). Haşimatolu birçok hastada sindirim enzimi eksikliği söz konusu olduğundan aleo veranın zengin enzim içeriği karbonhidrat ve yağları parçalayarak sindirime destek olur.
DR IZABELLA WENTZ/JUNE 20 2019
Çeviri:Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder