10 Ekim 2020 Cumartesi

 BAL KABAKLI TAHİNLİ UNSUZ BLONDİE



 

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar👋

“Bir bilgeye sormuşlar,

-Zehir nedir?

İhtiyacımızdan fazla olan her şey zehirdir.

Bu, güç, tembellik, yemek, ego, hırs, korku, kibir veya başka herhangi bir şey de olabilir.

-Korku nedir?

Belirsizliği kabul etmemektir.

Eğer belirsizliği kabul edersek bu, maceraya dönüşür.

-Kıskançlık nedir?

Bir başkasında var olan iyi şeyleri kabul etmemektir.

Eğer iyiyi kabul edersek, ilham kaynağına dönüşür.

-Öfke nedir?

Kontrolümüz dışında olanları kabul etmemektir.

Eğer kabul edersek, hoşgörüye dönüşür.

-Nefret nedir?

İnsanları olduğu gibi kabul etmemektir.

Eğer koşulsuz kabul edersek, sevgiye dönüşür.”

Sevgiyle kalın efendim…💓

 

Günün tarifi geçen hafta tadanlar tarafından tam not alan, hikayede paylaşınca soranlara tarif için söz verdiğim BAL KABAKLI TAHİNLİ  UNSUZ BLONDİE😋

Bu blondie yumuşak, hafif ıslak, aroması çok yüksek ve yapılışı çook çok kolay. Bir tek zorluğu piştikten sonra soğumasını beklemek olacak😁

İçindekiler:

  • 1 cup tahin
  • ½ cup bal kabağı püresi
  • 1/2 cup Hindistan cevizi şekeri
  • 2 büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 çay kaşığı muskat rendesi, ½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil
  • 1/2 çay kaşığı İngiliz karbonatı
  • ¼ çay kaşığı deniz tuzu
  • ½ cup iri doğranmış ceviz

Yapılışı:

  • Yumurta ve h.c şekerini güzelce çırptıktan sonra geri kalan malzemeyi ekleyip karıştırın
  • 20 x 20 lik bir kalıba pişirme kağıdı serip karışımı bu kaba boşaltın ve üzerine cevizleri koyduktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • İyice dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında beklemiş hali daha da lezzetli oluyor, bilginize.

Afiyet olsun…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder