BAL KABAKLI TAHİNLİ UNSUZ BLONDİE
Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar👋
“Bir bilgeye sormuşlar,
-Zehir nedir?
İhtiyacımızdan fazla olan her şey zehirdir.
Bu, güç, tembellik, yemek, ego, hırs, korku, kibir veya başka
herhangi bir şey de olabilir.
-Korku nedir?
Belirsizliği kabul etmemektir.
Eğer belirsizliği kabul edersek bu, maceraya dönüşür.
-Kıskançlık nedir?
Bir başkasında var olan iyi şeyleri kabul etmemektir.
Eğer iyiyi kabul edersek, ilham kaynağına dönüşür.
-Öfke nedir?
Kontrolümüz dışında olanları kabul etmemektir.
Eğer kabul edersek, hoşgörüye dönüşür.
-Nefret nedir?
İnsanları olduğu gibi kabul etmemektir.
Eğer koşulsuz kabul edersek, sevgiye dönüşür.”
Sevgiyle kalın efendim…💓
Günün tarifi geçen hafta tadanlar tarafından tam not alan,
hikayede paylaşınca soranlara tarif için söz verdiğim BAL KABAKLI TAHİNLİ UNSUZ BLONDİE😋
Bu blondie yumuşak, hafif ıslak, aroması çok yüksek ve
yapılışı çook çok kolay. Bir tek zorluğu piştikten sonra soğumasını beklemek
olacak😁
İçindekiler:
- 1 cup tahin
- ½ cup bal kabağı püresi
- 1/2 cup Hindistan cevizi şekeri
- 2 büyük boy yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 çay kaşığı muskat rendesi, ½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil
- 1/2 çay kaşığı İngiliz karbonatı
- ¼ çay kaşığı deniz tuzu
- ½ cup iri doğranmış ceviz
Yapılışı:
- Yumurta ve h.c şekerini güzelce çırptıktan sonra geri kalan malzemeyi ekleyip karıştırın
- 20 x 20 lik bir kalıba pişirme kağıdı serip karışımı bu kaba boşaltın ve üzerine cevizleri koyduktan sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- İyice dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Buzdolabında beklemiş hali daha da lezzetli oluyor, bilginize.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder