21 Aralık 2019 Cumartesi




KANDİDADAN ARINMA AŞAMALARI-1-




Söz verdiğim üzere kandida dosyası- yazı dizisi-1-: KANDİDADAN ARINMA AŞAMALARI

Dr Josh Axe’ın Candida protokolünü içeren yazı dizimizin sıralaması şöyle olacak: 1-Arınma aşamaları (*bugün yayınlamış olduğum), 2-arınma devamı niteliğindeki  anti-fungal beslenme 3-kandida diyeti süresince tüketilmesi gereken en iyi gıdalar ve uzak durulması gereken gıdalar, 4-kandida ile savaşta aromatik yağlar, 5-Bu mücadele süresince kullanılabilecek takviyeler, 6-kandida mücadelesinin başarılı olduğuna delalet eden ancak sıkıntı olabilecek die-off sendromuna karşı önlemler, 7-genel eklemeler.

✅Kandidadan arınmanın ana tedavisi aşırı fongüs çoğalmasını engelleyerek beslenme değişikliklerini yapmaktır. Ancak bu yeni beslenme sistemine geçmeden önce aşırı kandidayı vücudunuzun sindirim sistemi vesilesiyle boşaltmasına vesile olacak “candidadan arınma programıyla” başlamak akıllıca olacaktır. Bu aşama için iki seçeneğiniz var: 1.sadece sıvıyla veya 2.birinci aşamadan daha yavaş ve mülayim olan tükettiğiniz gıdalara dikkat ederek yapılan arınma.

ARINMA 1. ADIM: Sadece sıvıyla arınma – süre:1 – 2 gün
İşe sebze suyu hazırlamakla başlayın. Organik soğan, sarımsak, kereviz, kale, deniz tuzunu  içme suyu ile kaynatıp süzün ve süzdüğünüz suyu buzdolabında tutun. Gün içinde bu suyu ılık bir şekilde yudumlayarak tüketin. Toksinlerden arınmanız için bol su içmeniz son derece önemli. Uzun süreli bir arınma programı değildir ve ihtiyaç duyuldukçabir kaç haftada bir tekrar edilebilir. Aynı zamanda aşağıda ikinci adım olan “gıdalarla arınma” nın hemen öncesinde bir başlangıç olarak da uygulanabilir.
ARINMA 2. ADIM: Buharda pişmiş sebzeler – süre: 3 – 5 gün
Bu arınma aşamasında tahıllar, şeker, meyveler, nişastalar ve alkolü 3 günden beş güne kadar beslenmenizden çıkarmanız aşırı kandida çoğalmasıyla  mücadelenizde size çok büyük yol katettirebilir. Kandida diyetinde neler yiyebilirsiniz? Daha çok taze, organik ve buharda pişirilmiş sebzeler yemelisiniz. Bu aşamada havuç, turp, pancar, tatlı patates veya beyaz patates gibi şeker seviyesini arttıran ve kandidayı besleyen nişastalı sebzelerden uzak durun. Kandidanın yan ürünlerini sisteminizden atmak için bol ( günde minumum 2-2,5 lt olmak üzere) su için. Bu süre içinde yeşil yapraklı sebzeler , nane, acımsı yeşilliklerden (pazı gibi) oluşan ve üzerine sadece birazcık Hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi (veya limon) gezdirilmiş salatayı günde bir kereden fazla olmamak üzere tüketebilirsiniz.Yine bu aşamada toksinleri tutup etkin bir şekilde bedeninizde atması için bentonit kili kullanabilirsiniz.
Bu aşamayı da bitirdikten sonra sadece kandidayı yıldıran değil , ondan kurtulmanıza da yardımcı olacak anti fungal (mantar önleyici) beslenmeyle devam edebilirsiniz. (👉*Bu beslenme sistemi  2. Yazı dizimizin konusu olacak. Tüm bu bilgilerin örnek bir program olduğunu ve doktorunuzun bilgisi dahilinde uygulanması gerektiğini hatırlatmalıyım.)

*Çevirmen notu
Ps://draxe.com/candida-diet
Çeviri: Peyruze Ensari


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder