28 Aralık 2019 Cumartesi


KANDİDA yazı dizisi -2- ve -3-


Kandida üremesini engelleyecek ve kandidadan kurtulmanıza yardımcı olacak 
ANTİFUNGAL diyet. Bu beslenme, yüksek kalitede proteinli gıdalara ve glutensiz tahıllara dayalı olmalı.

1.ADIM: Öncelikle sorunlu gıdaları çıkarmalı, kandidayı besleyen ve vücudunuzda gelişmesini destekleyen gıdaları beslenmenizin dışında tutmaya devam etmelisiniz. Bu guruptaki en  suçlu olanlar  1- şeker, 2- beyaz un, 3- maya, 4- alkol içeren gıdalardır. Bu gıdaların aşırı kandida çoğalmasını desteklediğine inanılıyor.
📌Kandidanın kendi hücre duvarını inşa edebilmesi için şekere ihtiyacı vardır! Bu yüzden şeker kesinlikle ve tamamen kesilmek zorunda. Hatta bu süreçte sağlıklı gurupta olmasına  rağmen meyveden ve kuru meyvelerden de uzak durulması öneriliyor çünkü onlar da vücutta şekere dönüşüyor.
📌Sebzelerden  nişastalı gurupta yer alan patates, havuç, pancar, bezelye ve yerelmasından sağlıklı gurupta yer almalarına rağmen karbonhidrat içeriklerinden dolayı  uzak durabilirsiniz. Ancak bu gıdalardan katı kandida diyeti sırasında bir süre uzak durulsa da son derece değerli besin içeriklerinden dolayı sonra beslenmenize yavaş yavaş katabilirsiniz.

2.ADIM:  Kandidayı yok edicileri arttırın ve immün sisteminizi iyileştirin. Burada en iyi on besin: 1- elma sirkesi (diğer sirkeler değil), 2- saurkraut (sadece tuzla kurulan lahana turşusu) ve diğer fermente sebzeler, 3- Yeşil sebzeler ve içecekler, 4- hindistan cevizi yağı, 5- manuka balı, 6- sarmısak, 7- öğütülmüş chia ve keten tohumu, 8- tatlandırılmamış kızılcık şurubu, 9- kültürlenmiş süt ürünü -tercihen keçi sütü kefiri- ( *sütle sorunu olanlar bunu atlayabilir, ki ben kullanmıyorum), 10- zerdeçal ve tarçın

📌Ne kadar süre böyle beslenmelisiniz?
Bu diyet bir-iki haftadan bir-iki aya kadar sürebilir. Bu sizin bireysel durumunuz ve aşağıdaki meselelere göre değişkenlik gösterecektir:
1- diyete ne kadar sadık kaldığınız
2-probiyotik alımınız ve etkenliği
3-kandidanın şiddeti

📌Kandida semptomlarından kurtulduktan sonra hemen eski alışkanlıklarınıza dönmek tabiiki tahmin edeceğiniz üzere kandidayı tekrar hortlatacaktır. Ancak elimine ettiğiniz gıdaları her seferinde biri olmak üzere ve yavaş  yavaş  tanıtmaya başlayabilirsiniz. Mesela bunlardan az şekerli olan yeşil elmayla başlamak güzel bir seçim olacaktır.

*çevirmen notu

Ps://draxe.com//candida-diet
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder