12 Kasım 2018 Pazartesi



KARIŞIK SEBZELİ KUZU HAŞLAMA






''Yaşadığınız hakkınızda hayırlı olandır'' der dinimizin felsefesi.Gençliğimde hayli zorlandığım bir felsefe😕.
Geriye dönüp baktığımda her yaşayabileceğimi umduğum iyi şeyler tepetaklak olurken, aslında çok daha iyilerine yönlendirilmiş olduğumu farkettim. Ve şu sözü hatırlayıp hatırlattım:

''Fırtınalarınız ne kadar büyükse, gök kuşağınız o kadar parlaktır''🌈
Dr Beurkens

Sevgiyle kalın efendim…💕

Size, benim eşim gibi ailenizde sebze yemeyi sevmeyen ama ete asla hayır demeyenler varsa onların da keyifle yiyebilecekleri bir tarifim var bugün😉: KARIŞIK SEBZELİ KUZU HAŞLAMA

Pırasa, kereviz ya da karnabahar gibi muhteşem vitamin ve mineral kaynağı sebzeleri ağzına koymayan eşim Zerdeçalı, kereviz yaprağı, kekiğiyle aroması da zepzengin bu yemeği afiyetle, bayıla bayıla yiyior😄

Tarif naçizane ben denize aittir😌

İçindekiler:
  • 750gr Kuzu kol ya da kuzu incik (yemeklik parçalatılmış)
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • 1 ince sap ince pırasa
  • 1 adet kabak (mevsimi değil deseniz katmayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı doğranmış beyaz lahana
  • 1 su bardağı çiçek çiçek ayrılmış karnabahar
  • 1 küçük boy soyulup küp küp doğranmış kereviz
  • 2-3 adet ince doğranmış kereviz yaprağı (aroması keskin olduğundan fazlası tadı bozar)
  • 1 adet soyulup iri küp küp doğranmış patates ( nişasta istemiyorum derseniz katmayabilirsiniz)
  • 1 orta boy soyulup küçük doğranmış havuç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı:
  • Yıkayıp kuruttuğunuz etleri sade yağda iki yüzünü hafif mühürledikten sonra 1 litre kaynar su ve tuz ekleyerek 45 dakika kadar kısık ateşte haşlayın. Suyunu çok çeker ve pişmediğine kanaat getirirseniz bir miktar daha kaynar su ekleyip bir süre daha kaynatmaya devam edebilirsiniz.
  • Etin suyunu tam çektirmeden (etleri bir parmak geçecek kadar kalmalı) Yıkanıp doğranmış sebzeleri ve biber salçasını ekleyin.
  • Sebzeler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. (15 dakika kadar)
  • Tuzunu kontrol edip, zeytin yağı kekik zerdeçal, doğranmış kereviz yaprağı ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kaynattıktan sonra yemeğiniz servise hazır.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder